نوشته شده توسط : جعفر

آیا خوانایی یک محتوا روی رتبه بندی آن در سئو تاثیر دارد؟

به نقش خوانایی متن در رتبه بندی سئو و میزان بازدید از یک وب سایت اشاره می‌کنیم. در ادامه به ضرورت خوانایی متن و نکاتی درباره نگارش متن خوانا پرداخته‌ایم

آیا ارزش این را دارد که نوشته‌های خود را به محتوایی خوانا تبدیل کنیم؟ آیا خوانایی متن می‌تواند منجر به رتبه‌های بالاتر در نتایج جستجو و بازدید بیشتر از یک وب سایت شود؟ آیا خوانایی متن یک "عامل رتبه بندی" است؟ Yoast، معتقد است که نگارش یک متن به زبان ساده و قابل فهم، می تواند بازدید بیشتری برای سایت شما به ارمغان بیاورد. حتی ابزاری برای کمک به نگارش یک متن خوانا توسعه داده ایم. در ادامه توضیح خواهیم داد که چرا موتورهای جستجو فهم آسان "وب کپی" را دوست دارند، و همچنین نکاتی درباره نگارش آن بیان می کنیم.

 

یک محتوا نویس خوب، منجر به بهبودی تجربه کاربری (UX) می شود!

در بیان ریسک "توضیح واضحات" همین بس که نوشتن محتوایی نامفهوم باعث ایجاد تجربه کاربری بد می‌شود. هیچ کس دوست ندارد چیزی غیر قابل درک، خسته کننده یا پر از کلمات کلیدی بخواند. بنابراین، کلیه محتوای شما باید با هدف تمرکز بر مخاطبان باشد و به آنها اطلاعات مورد نیاز، راه حلی برای مشکل و یا پاسخی به سوال آنها را بدهد.

در درجه اول، شما باید یک محتوای عالی برای بازدیدکنندگان خود بنویسید. این به خوبی با دیدگاهمان در مورد "سئو جامع" جور در می‌آید. اگر فقط متن بنویسید، مردم آن را نمی‌فهمند و به آن‌ها برای آنچه که لازم دارند پیدا کنند کمکی نمی‌کنید. و در نهایت شما با بازدیدکنندگان ناراضی روبرو خواهید شد، که احتمالاً با ورود به سایت شما بلافاصله به گوگل باز می‌گردند. گوگل سیگنال‌های یک کاربر مانند این را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد.

رتبه بندی خوانایی متن : جستجوی صوتی بیشتر می شود

اگر چه تعداد کمی از مردم از جستجوی صوتی استفاده می کنند، گوگل ( و سایر موتورهای جستجو) روی صوت تمرکز کرده اند. آنها نتایج خود را در یک چیزی که شبیه به صوت است نشان می دهند و رتبه آنها بر حسب نتایجی است که بر اساس چیزی شبیه به صوت سنجیده می شود. واقعیت این است که موتورهای جستجو می خواهند جستجوی صوتی بزرگترین چیز مهمی باشد که باعث می شود خوانایی بسیار مهم باشد.

طراحی سایت اختصاصی     قیمت طراحی سایت

افرادی که اطلاعات را با جستجوی صوتی جستجو می کنند می توانند اطلاعات طولانی را گوش کنند تا اینکه آن به پایان برسد. اگر لغات استفاده شده در متن سخت باشد در نتیجه فهمیدن آن به صورت صوتی غیر ممکن می شود. گوگل برای متن هایی که نتایج غیر ممکن دارند کار رتبه بندی را انجام نمی دهد. نه در نتایج جستجوی صوتی و نه در نتایج جستجوی نرمال. گوگل محتواهای قابل فهم را ترجیح خواهد داد زیرا گوگل روی جستجوی صوتی تمرکز می کند. گوگل می خواهد جستجوی صوتی دومین چیز مهم برای جستجو باشد. این اتفاق بیفتد یا نه ، برای محتواهای خوانا اهمیت قابل فهم بودن مهم نیست. گوگل به سادگی نتایج جستجو و الگوریتم را تعیین می کند. ما فقط مجبوریم که با آن همراه باشیم. و در این مورد، یک چیز خوب است. نوشتن محتوای خوانا برای خواننده محتوا خیلی خوب است.

طراحی سایت تهران     

موتورهای جستجو از انسان ها تقلید می کنند!

یک زمانی بود که پر کردن متن با کلمات کلیدی کارساز بود. فقط باید کلمات کلیدی را به اندازه کافی در متن ذکر می‌کردیم و گوگل آن را براساس کلمات کلیدی رتبه بندی می‌کرد. دیگر گذشت آن زمان!

خوشبختانه گوگل در شناخت محتوای با کیفیت بهتر شده است. به عنوان مثال، پس از بروزرسانی الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل شروع به شناسایی مترادف‌ها کرد. این الگوریتم می‌فهمد که کدام کلمات، موجودیت‌ها و مطالب با یکدیگر مرتبط هستند. علاوه بر این، موتورهای جستجو در پیش بینی آنچه مردم می‌خواهند بخوانند بهتر شده‌اند و از کلمات کلیدی در جستجوی شما، می‌توانند حدس بزنند که در مورد چه چیزی جستجو می‌کنید.

به طور کلی، الگوریتم های گوگل در تلاش هستند تا از انسان تقلید کرده و متن را مانند یک انسان بخوانند. هرچه توانایی گوگل در تقلید از انسان بیشتر، اهمیت خوانایی متن نیز بیشتر.

 هزینه طراحی سایت       طراحی سایت وردپرس      طراحی پورتال

خوانایی محتوا برای جستجوی صوتی مهم است

بر طبق نظر Yoast تعداد کسانی که از جستجوی صوتی استفاده می‌کنند رو به فزونی است، بنابراین گوگل و همچنین سایر موتورهای جستجو، روی صوت متمرکزند. آن‌ها نتایج خود را به صورت صوت محور ارائه و رتبه بندی می‌کنند.

افرادی که از طریق جستجوی صوتی به جستجوی اطلاعات می‌پردازند به حجم زیادی از اطلاعات می‌رسند. مثلا یک پاراگراف طولانی را تصور کنید که شامل جملات پیچیده و کلمات دشوار زیادی است، که می‌بایستی به عنوان نتیجه جستجو، با صدای بلند خوانده شود. فهمیدن این‌چنین نتیجه جستجوی صوتی غیر ممکن خواهد بود. گوگل تمایلی به استفاده از این قبیل نتایج ندارد! چه از نظر صوتی و چه در نتایج عادی. گوگل محتوای قابل درک را ترجیح می‌دهد، زیرا جستجوی صوتی در حال رشد است. کم یا زیاد بودن طول محتوا، مشکلی برای خوانایی و قابل فهم بودن آن، ایجاد نمی‌کند. گوگل به سادگی نتایج جستجو و الگوریتم های خودش را دیکته می‌کند. و این ما هستیم که باید با آن کنار بیاییم. و این، چیز خوبیست! نگارش مطالب خوانا برای خواننده نعمت است.

 

چه کارهایی خواندن محتوا را آسان می‌کند؟

چگونه مردم "وب کپی" یک متن خوانا را می‌خوانند؟ بازدیدکنندگان از طریق متن، اسکن می‌کنند، زیرعنوان ها و اولین جملات پاراگراف ها را می خوانند. آنها به دنبال کلمات ربط هستند تا بتوانند نتیجه اصلی یک مقاله را به سرعت درک کنند. کارهایی که گوگل انجام می دهد دقیقا مشابه کارهای یک انسان هنگام خواندن متن است. این بدین معناست که ساختار متن، حتی نحوه نوشتن پاراگراف ها از اهمیت زیادی برخوردار است. جملات اصلی، جمله اول هر پاراگراف، داشتن یک متن با ساختار واضح و منطقی نیز مهم خواهد بود.

 

چگونه یک محتوای خوانا بنویسیم؟

قبل از شروع به نوشتن متن خوانا، به ساختار فکر کنید. قرار است به مخاطب خود چه چیزی گفته و به چه ترتیب بگویید؟ آیا مباحث ترتیب منطقی دارد؟ آیا مخاطبان شما می توانند استدلال ها، مثال ها و پیام های شما را دنبال کنند؟ شاید شما بخواهید محتوای را به سبک هرم وارونه بنویسید!

از جملات کوتاه استفاده کنید، زیرا پردازش جملات طولانی دشوارتر است. سعی کنید از کلمات دشوار در متن استفاده نکنید یا آنها را محدود کنید. همچنین از جملات پیچیده و صدای منفعل استفاده نکنید.

جذاب بنویسید! البته واقعاً سخت است. هرکسی استعداد خلاقانه نوشتن را ندارد. سعی کنید جملات طولانی را با جملات کوتاهتر جایگزین کنید. از مترادف استفاده کنید. از شروع جملات با همان کلمه خودداری کنید.

می دانیم که نگارش متن خوانا سخت است. نوشتن متن ناخوانا اشتباهی است که اغلب شاهد آن هستیم. به خاطر همین ما ابزار آنالیز خوانایی متن را توسعه دادیم. برای مثال، این ابزار، طولانی بودن جملات، استفاده از صدای منفعل و یا طول پاراگراف های شما را بررسی می کند. همچنین برای بهبود متن و حتی بازبینی جملات توصیه هایی برای شما داریم. ما به طور مداوم در حال ویرایش، بروزرسانی و ترجمه این ابزار به زبانهای مختلف هستیم.

طراحی سایت فروشگاهی      

 رتبه بندی خوانایی متن : الگوریتم گوگل بیشتر شبیه انسان می شود

گوگل برای پیش بینی اینکه مردم چه چیزی را می خواهند بخوانند خیلی بهتر شده است. الگوریتم گوگل یک انسان را تقلید می کند. آن تلاش می کند یک متن را مانند یک انسان بخواند. همانطور که گوگل توانایی فهم و جستجوی متون را به روش انسان بیشتر می کند خواسته های خوانایی متون نیز افزایش می یابد.

گوگل به طور فزاینده ای موضوع یک متن را بررسی می کند دقیقاً مانند انسان که موضوع یک متن را بررسی می کند. مردم از طریق متون جستجو می کنند. زیر مجموعه ها را می خوانند و اولین عبارت پاراگراف را می خوانند. مردم بعضی از واژه ها را می خوانند تا به سرعت موضوع متن را متوجه شوند. همه کارهایی که مردم انجام می دهند تا یک متن را بخوانند گوگل نیز انجام می دهد. نحوه نوشتن پاراگراف ها مهم است . اولین عبارت هر پاراگراف مهم است. ساختار روشن و منطقی در متن شما ارزشمند خواهد بود.

بهبود الگوریتم های گوگل و افزایش شباهت درک گوگل به کاربر واقعی

نسبت به سال های گذشته گوگل توانسته در درک آن چیزی که کاربر به دنبال آن می گردد و نمایش نتایج نزدیک تر به آن موضوع جستجو شده، پیشرفت چشم گیری داشته باشد. الگوریتم های گوگل شباهت زیادی به رفتار کاربران واقعی دارند و در تلاش اند یک متن را مثل یک انسان بخوانند. کاربران وقتی می خواهند یک متن را بخوانند معمولا اول سراغ عنوان ها و زیر عنوان ها و جملات اول پاراگراف ها می روند تا با یک نگاه متوجه مضمون کلی متن شوند. گوگل سعی کرده است این رفتار کاربران را تقلید کرده و الگوریتم های خود را بر اساس آن طراحی کند.

از این رو باید بدانید نوع ساختار محتوا، نوع نگارش پاراگراف ها (مخصوصا خط اول پاراگراف ها) و تیتر ها از اهمیت بسیار بالایی برای کاربر و موتور های جستجو برخوردار است.

موتور های جستجویی مثل گوگل همواره از وب سایت ها انتظار دارند محتوایی با کیفیت و کاربردی برای کاربر تولید کنند. دو الگوریتم مهم گوگل یعنی پاندا و مرغ مگس خوار دقیقا روی همین مسئله تمرکز دارند و صفحات سایت ها را از نظر محتوایی با استانداردهای بالایی ارزیابی میکنند. در کنار اینها الگوریتم پیچیده رنک‌برین RankBrain (توسعه یافته بر پایه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی) اطلاعات را از این الگوریتم ها دریافت کرده و بر اساس فاکتور های جستجوی معنایی و نوع درخواست کاربر، این اطلاعات را در نتایج جستجو به وی ارائه میکند.

طراحی وب سایت شرکتی

سخن آخر: با صدای بلند بخوانید!

Gary Illyes یک بار توییت کرد که باید متن خود را با صدای بلند بخوانید. اگر خوب خوانده نشود یا عجیب به نظر برسد، احتمالاً رتبه‌ای هم نخواهد داشت.

اگر خوانایی محتوا خود را بهبود ببخشید، رتبه وبسایت شما بلافاصله افزایش نمی‌یابد. اما نوشتن یک محتوای خوانا بخش اساسی از استراتژی سئو است. اگر می خواهید خوانندگان کل متن شما را بخوانند، باید اطمینان حاصل کنید که مطالب شما خواناست. پست هایی که خواندن آنها خوب است قطعاً منجر به بازدید بیشتر و نرخ تبدیل بالاتر خواهد شد.

شرکت طراحی وب سایت     



:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

 

 وقتی نوبت به سئو می رسد، کلمات کلیدی مهم می شوند. به همین دلیل است که کلمات کلیدی برای برآورده کردن نیازهای کاربران، الهام‌بخش تمام محتواها هستند. اما آیا کلمات کلیدی هنوز برای بهینه‌سازی موتور جستجو مهم هستند (SEO

آیا کلمات کلیدی برای گوگل مهم هستند؟

  • پاسخ کوتاه: صددرصد.
  • پاسخ طولانی‌تر: بهتر است ادامه مطلب را دنبال کنید.

سئو کلمات کلیدی چیست؟

سئو کلمات کلیدی از واژه‌های تکی، تا عبارات پیچیده برای اطلاع‌رسانی در مورد محتوای وب سایت جهت افزایش ترافیک جستجوی ارگانیک، مورد استفاده قرار می‌گیرد. مخاطبین تان زمانی که چیزی مربوط به برند شما را جستجو می‌کنند از کلمات کلیدی استفاده می‌کنند.

هنگامی که به طور موثر تحقیق و بهینه سازی در این رابطه شود، واژه‌های کلیدی سئو به عنوان یک راه ارتباطی برای اتصال مخاطب هدف با وب سایت شما عمل می‌کنند.

 

سئو

 

آیا کلمات کلیدی در سئو همچنان مهم هستند؟

"کلید واژه ها از بین رفته اند"؛ اگر قبلا در این مورد شنیده اید یا اولین بار است که با این مفهوم آشنا می شوید، مهم نیست. باید بدانید که این عبارتی است که همچنان به درون حلقه های سئو مربوط می شود. بیایید با این مفهوم بیشتر آشنا شویم.

تحولات متعددی در دنیای سئو رخ داده که این ادعا را رد میکند، اما چهار نکته اصلی به ذهن خطور می کند.

۱. کلمات کلیدی سفارشی نیستند.

اگر در حوزه سئو تازه‌کار هستید، ممکن است از اینکه بدانید کلمات کلیدی سئو ارگانیک به راحتی در Google Analytics، Adobe Omniture، یا هر پلت فرم تجزیه و تحلیل دیگر قابل‌دسترس هستند، تعجب کنید. با این حال، وقتی در سال ۲۰۱۰  گوگل گام‌هایی برای حذف داده‌های کلیدواژه انجام داد، همه چیز تغییر کرد. در اواخر سال ۲۰۱۱ تا سال بعد، مقدار قابل توجهی از دید کلمات کلیدی ارگانیک سئو از بین رفت.

طولی نکشید که کلید واژه اصلی سئو برای هر سایت غیر قابل دسترس شد. هنگامی که دید کلید واژه سئو  را از دست دادیم، بسیاری از افراد برای تهیه کلمات کلیدی اصلی تلاش های بسیاری کردند.

اما چه چیزی واقعا فرق کرد؟ هر چه باشد، مردم هنوز هم در حال جستجو هستند و گوگل نحوه تفسیر محتوا را تغییر نداده است.  همه ما می دانیم که، "اگر درختی در جنگل بیفتد و هیچ‌کس اطراف آن نباشد تا صدایش را بشنود، آیا می توان گفت که صدایی ایجاد شده است؟"  این دو مشابه یکدیگرند. هیچ چیز فرق نکرد؛ فقط ما نبودیم تا صدای افتادن آن درخت را بشنویم.

نتیجه: کلمات کلیدی از بین نرفته اند. روش قدیمی ردیابی آن‌ها در سئو از بین رفته است.

 

تولید محتوای هدفمند 

 

2.هوش مصنوعی و NLP کلمات کلیدی را منسوخ کرده‌اند.

زمانی که گوگل در سال ۲۰۱۳ الگوریتم خود را بازسازی کرد، اعتبار کلمات کلیدی به چالش کشیده شد. الگوریتم مرغ مگس خوار با سریع و دقیق بودن خود، به گوگل كمك كرد هدف جستجو را به ویژه در مورد جستجوهای پیچیده، بهتر بشناسد. گوگل در سال ۲۰۱۵ رتبه‌بندی با هوش مصنوعی (RankBrain) را در ترکیب برای بهبود بیشتر توانایی‌های تشخیص و جستجو ترکیب کرد.

قبل از این، گوگل برای جستجو" کدام پیتزا فروشی در نزدیکی من تحویل غذا دارد؟" به محتوایی متناسب با این عبارت می پرداخت. بعد از رنک برین، گوگل از این کلمات کلیدی سئو به عنوان سیگنال‌های متنی برای یادگیری آنچه کاربر واقعا می‌خواست, استفاده کرد و در حال حاضر غالبا جستجو ها را بازنویسی می‌کند (به عنوان مثال عبارت جستجو شده را به "تحویل پیتزا" بازنویسی می کند).

دانستن اینکه گوگل ممکن است عبارت های مورد جستجو سئو را مورد بازبینی قرار دهد می‌تواند مفید بودن آن‌ها را تعیین کند نه منسوخ بودن آن‌ها را. اما در واقع گوگل از آنچه که گفتیم، باهوش‌تر است. در حقیقت ، از آنجا که گوگل تفاوت های جزئی تر را به صورت دقیق تر می فهمد و با هدف جستجوی واقعی ما هماهنگ است، می توان ادعا کرد که کلمات کلیدی سئو از اهمیت بیشتری برخوردار می شوند.

این قطعاً در مورد برت صادق است. در اواخر سال ۲۰۱۹ گوگل با الگوریتم برت سئو به پختگی رسید. در طول سال های قبل از پیدایش آن، برت به دلیل توانایی اش در اجرای موثر بسیاری از محاسبات زبانی، استاندارد صنعت NLP شد.

دیگر روزهایی که گوگل "ایست واژه ها – stop words" را نادیده می‌گیرد، گذشته‌است. در حال حاضر، هر کلمه در جستجوی شما (و ترتیب دقیقی که از هر یک استفاده می‌کنید) برای گوگل و سئو اهمیت دارد. و از آنجا که این واژه ها برای گوگل و سئو مهم است، آیا نباید برای ما مهم باشد؟

نتیجه گیری: کلمات کلیدی نمرده اند. روش سابق گوگل برای تفسیر آن‌ها از بین رفته است.

 

کلمات کلیدی

 

 جستجوی صوتی، کلمات کلیدی را بی‌فایده ساخته‌است.

از آنجایی که جستجوی صوتی سئو گاه به گاه به عنوان انتخاب اصلی ما برای جستجو بکار برده می شود، بسیار رشد کرده است. بسیاری از افراد در مورد معنا و مفهوم این مدل جستجو و سئو آن، شگفت زده بودند. همه ما می‌دانستیم که سئو جستجوی صوتی بر کلمات کلیدی تاثیر می‌گذارد، اما آیا آن‌ها را از بین می برد؟

ما به واسطه مهارت های تفسیر گوگل و تمایل بیشتر مان به صحبت کردن به جای تایپ کردن، به کاربران صوتی تبدیل شده ایم. در گذشته، اگر می‌خواستیم بدانیم که مثلا همسر اول برد پیت چه کسی بوده، فقط کافی بود "برد پیت" را جستجو کنیم. حال، ما به سادگی به گوگل می‌گوییم که چه می‌خواهیم: "چه کسی همسر اول برد پیت بود؟" یکی از دلایل اصلی این است که، ۱۵ درصد جستجوهای گوگل روزانه یونیک هستند و قبلا توسط هیچ کاربر دیگری سرچ نشده اند.

این یک پیروزی بزرگ برای کاربران و چالشی برای متخصصان سئو است. به عنوان مثال، دانستن اینکه کدام کلید واژه های سئو به ندرت جستجو می شوند، تا کاربران را به سمت شما هدایت کند اندکی سخت است. تنها به این دلیل که جستجو ما ناقص است نمی توان گفت که اهمیت کلمات کلیدی کاهش می‌یابد.

ما کلمات کلیدی مهم را مورد توجه قرار می‌دهیم.

آیا از طریق جستجوی صوتی می‌توانید اولین آلبوم اسکارلت جوهانسون را بدون آوردن نام او یا نام آلبومش بیابید؟ (اصلا اسکارلت آلبوم دارد؟) گوگل این موضوع را، نه تنها در یک جستجو بلکه بین رشته‌های آن‌ها نیز درک می‌کند. بنابراین، اگر بتوانید چیزی را که می‌خواهید پیدا کنید، می توانید بگویید که آیا واقعا کلمات کلیدی سئو مهم هستند ؟ البته که بله! این ما را مجبور می‌کند که به عقب برگردیم و به نمای بزرگ‌تری در حوزه جستجو و سئو نگاه کنیم. آنهم به جای آن که هر جستجو را به طور جداگانه بررسی کنیم.

نتیجه گیری: کلمات کلیدی نمرده اند. ما از تایپ جملات به عنوان تنها روش جستجو استفاده می‌کنیم.

نمونه کارهای تولید محتوا

 

کیورد پلنر (Keyword Planner) ثابت کرد کلمات کلیدی تفاوت چندانی با هم ندارند.

از ابتدای سال ۲۰۱۴ و پس از آن ابزار کیورد پلنر گوگل, گروه بندی کلمات کلیدی سئو برای عبارات مشابه را شروع کرد. به جای نشان دادن کلمه کلیدی (مثلا A  ) که 100 بار در ماه جستجو می شود و کلمه کلیدی A1 که در هر ماه 50 بار جستجو می شود ، آنها را در کنار هم و با عدد 150 نشان می دهد.

گوگل دلیل این کار را اطمینان حاصل کردن متخصصان از اینکه " از کاربران/مخاطبان احتمالی غافل نیستید" و " بتوانید پتانسیل تبلیغات خود را برای جستجوهای مرتبط سئو به حداکثر برسانید" اعلام کرده است. این توضیح به طور حتم نشان می‌دهد که قصد کاربران تفاوت زیادی بین عبارات مرتبط با هم ندارد. به نظر می‌رسد که این حرکت این مفهوم را تقویت می‌کند که موضوعات، و نه فقط کلمات کلیدی، همگی به سئو مربوط می شوند.

با این حال، مشخص نیست که چرا جستجوی گوگل نتایج خود را برای کلمات کلیدی که کیورد پلنر آنها را مترادف با هم تشخیص می‌دهد، بالا می‌برد. در واقع، کیورد پلنر یک ابزار PPC است. البته حتما لازم نیست که یک نظریه پرداز باشید تا بفهمید که PPC چگونه برای گسترش هدف قرار دادن کلمات کلیدی سئو به پرداخت هزینه نیاز دارد.

نتیجه گیری: کلمات کلیدی نمرده اند. اما معیارهای کلیدی گوگل تغییر کرده اند.

 

کارگاه آموزشی آنلاین تولید محتوا در وب

 

چرا کلمات کلیدی برای سئو مهم هستند؟

کلمات کلیدی برای متخصصان گوگل به چند دلیل مهم هستند، اما در اینجا دو مورد مهم وجود دارد. کلمات کلیدی به ما نشان می‌دهند که چه هستند و چه چیزی می‌خواهند وهمینطور به ما این امکان را می‌دهد که نیازهایمان را با آنها برآورده کنیم. کلمات کلیدی سئو می‌توانند یک "هدف" ایجاد کنند که بازاریاب‌ها به آن واسطه, محتوا را هدف قرار دهند.

کلمات کلیدی یک نوع سرنخ هستند!

اهمیت کلمات کلیدی در سئو، بیرون از آن قرار دارد! بیایید کلمات کلیدی، رتبه‌بندی‌ها، ترافیک، یا حتی وب سایت تان را برای یک دقیقه فراموش کنیم. اگر احساسات واقعی مشتریان خود را میدانید، چگونه کسب‌وکار تان را به شکلی متفاوت به آنها ارائه می کنید؟ این دیدگاه در استراتژی بازاریابی سئو شما چقدر تاثیر گذار خواهد بود؟

در کتاب "همه دروغ میگویند "، سث استفنز داوید لوییز یافته‌های خود را در مورد روانشناسی رفتار جستجو انسان به اشتراک می‌گذارد. زمانی که در یک گروه متمرکز، یک برآورد و یا پاسخی در توییتر دریافت می‌کنیم، اجازه می دهیم تا آن پاسخ ها روی دیگران تاثیر بگذارد. وقتی در حال جستجو هستیم، چه؟ ترکیب ناشناخته بودن و دسترسی فوری به اطلاعات، راه را برای دیده شدن خالص به آنچه واقعا می‌خواهیم، باز می‌کند.

در اصل، تحقیق کلید واژه سئو یک ابزار تحقیق بازار قدرتمند است که می‌تواند در بسیاری از روش‌های مختلف (و نه فقط محتوای وب سایت) به کار رود. برای بیش‌ترین استفاده از کلمات کلیدی سئو ، شما باید فراتر از صراحت و انتخاب دقیق آنها گام بردارید و همچنین نشانه‌های ضمنی برای رسیدن به هدف واقعی هر کلمه کلیدی سئو را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اجازه دهید به عبارت مورد جستجو [ امن‌ترین گهواره کودک ۲۰۲۰ ] نگاهی بیندازیم:

جستجو دقیق در مقابل ضمنی

اطلاعات دقیق

اطلاعات ضمنی

نگرانی از بابت امنیت کودک

احتمالا پدر و مادر قصد خرید دارند.

انتخاب بیش از یک گهواره

چیزی که باعث می شود نوزاد سالم و ایمن باشد.

مقاله باید مربوط به سال 2020 باشد.

درک استاندارد های ایمنی

   -

در حال تحقیق برای گهواره هستند یا قصد خرید دارند.

-

ممکن است در فرآیند خرید به دنبال دیگر وسایل برای کودک نیز باشند.

-

ایمنی گهواره می تواند مهم تر از هزینه آن یا شکل و فرم ظاهری اش باشد.

-

احتمالا به دنبال لیستی از تخت خواب ها برای نوزاد هستند.

 

 کلمات کلیدی مانند پرسونای مخاطب هستند.

پرسونا ها به عنوان مرکز هدف عمل می‌کنند. نمیتوان بعد از کلمات کلیدی سئو آنها را هدف قرار داد، اما با هدف گرفتن آن‌ها، ما خودمان را برای موفقیت آماده می‌کنیم. اینطور نیست که من فقط بخواهم با خانم های ۵۴ ساله (مشتریان) با نام های خاص, یک هدف بازاریابی را دنبال کنم. اما قرار داشتن در این سطح و فوکوس روی آنها کمک می‌کند تا مطمئن شوم که گروه درستی از مردم را جذب خود میکنم.

در مقابل، اگر تمرکز ندارید و سعی می کنید از همه درخواست خرید کنید، به احتمال زیاد موفق نخواهید شد. این یک تناقض زیبا در سئو است. منحصر بفرد بودن مخاطب هدف تان اغلب به اندازه مخاطب واقعی تان است و برعکس.

این مشابه کلمات کلیدی سئو است. نگاهی سریع به اطلاعات جستجوی گوگل، به شما خواهد گفت که تنها یک کلمه کلیدی سئو واحد وجود ندارد. با این حال، داشتن یک کلمه کلیدی سئو اولیه برای هر صفحه، مسیر صحیح و پرسپکتیو را به شما می‌دهد، تا مخاطبان مناسب را از انبوهی از جستجوهای مرتبط به دست آورید.

 

رایج ترین انواع کلمات کلیدی سئو چیست؟ (با مثال)

کلمات کلیدی را می توان به چند روش برای انواع دلایل طبقه‌بندی و برچسب گذاری کرد. در اینجا رایج‌ترین نوع و نمونه‌هایی از کلمات کلیدی سئو آورده شده است.

کلمات کلیدی حاوی نام برند در مقابل. کلمات کلیدی معمول:

عبارت‌های جستجوی مربوط به یک برند حاوی نام تجاری هستند. این می‌تواند شامل نام‌های تجاری رسمی، علامت اختصاری برچسب دار، نام تبلیغاتی به همراه برند، شرکت‌های مادر و یا هر چیز دیگری با قصد جستجو باشد.

واژه‌های معمول، یا غیر برند، واژه‌های کلیدی سئو دیگری هستند که می‌توانید در نظر بگیرید. عبارات کلامی اغلب مشکل مشتری یا پیشنهاد کسب ‌و کار شما را توصیف می‌کنند. برخی از کسب و کارها نام‌های غیر متمایزی دارند که می‌تواند این توصیف را مشکل تر کند. واژه‌های مربوط به جستجو براساس نام برند به طور کلی بیش‌ترین ترافیک را به این دلیل به دنبال دارند، که جستجوگر سطح ویژه‌ای از آشنایی تجاری و (اغلب) وابستگی با نام آن برند دارد.

مثال‌ها:

  • کلید واژه مربوط به برند: هیوستون راکتس
  • کلید واژه معمولی: بزرگ‌ترین سازمان بسکتبال در تمام دوره ها

 

آنالیز رایگان سئو

 

کلمات کلیدی اصلی در مقابل کلمات کلیدی خاص

کلمات کلیدی اصلی سئو، لیست اولیه و ابتدایی کلماتی هستند که شما فرآیند تحقیق کلمه کلیدی را با آنها شروع می‌کنید. آن‌ها به عنوان دانه‌هایی عمل می‌کنند که "گیاه" تان (محتوا) را پرورش می‌دهند تا سایت شما را رشد دهند.

کلمات کلیدی اصلی سئو اغلب به وب سایت شما مربوط می‌شوند، نه کلیه صفحات. کلمات کلیدی سئو صفحات به طور کلی بعدها در فرآیند تحقیق کلید واژه یافت می‌شوند و تنها برای یک صفحه یا مجموعه‌ای از صفحات قابل‌استفاده هستند.

مثال:

  • کلمات کلیدی اصلی: فروشگاه لوازم خانگی
  • کلمات کلیدی مخصوص صفحه سایت: لوازم برقی

کلمات کلیدی هد در مقابل کلمات کلیدی طولانی

آن‌هایی که بیش‌ترین تقاضای جستجو را دارند، اصطلاحا کلمات کلیدی هد سئو نامیده می‌شوند. و بالعکس، آن‌هایی که تقاضای جستجو نسبتا کمی دارند کلمات کلیدی طولانی در نظر گرفته می‌شوند.

چرا؟ زمانی که شما آنها را به یک نمودار تبدیل می‌کنید، کلمات کلیدی هد سئو از نظر تعداد تنزل می‌یابند، در حالی که عبارات مورد جستجو طولانی همیشه پایدار به نظر می رسند. ۱۵ درصد جستجو گوگل روزانه به کلمات جدید و غیرتکراری اختصاص دارد، البته نباید تعجب کرد که اغلب جستجوها با کلمات کلیدی طولانی سئو در نظر گرفته می‌شوند، حتی اگر کلمه مورد نظر حجم جستجو زیادی را به خود اختصاص ندهد. کلمات کلیدی هد سئو و کلمات کلیدی طولانی ویژگی‌های متضاد دارند که در ادامه آورده شده است.

تفاوت های بین کلمات کلیدی هد وکلمات کلیدی طولانی

کلمات کلیدی هد

کلمات کلیدی طولانی

حجم جستجوی بالا

حجم جستجوی کم

رقابت بالا

رقابت رتبه‌بندی پایین

تبدیل ترافیک کم

تبدیل ترافیک بالا

تعداد کلمات کم

تعداد کلمات زیاد

برای صفحات سطح بالا بهترین انتخاب است.

برای صفحات سطح پایین انتخاب مناسبی است.

حاوی مفاهیم جستجوی چندگانه

دارای هدف جستجو منفرد

 

اگر تصور کنیم که کاربر به دنبال چیزی است که از نظر جغرافیایی در همان نزدیکی باشد: انتخاب این کلمات کلیدی می‌تواند بسیار ساده باشد، مانند "کتابخانه نزدیک من" یا " اتاقی برای اجاره". مثال:

  • کلمه کلیدی هد: باب دیلن
  • کلمه کلیدی طولانی: پدر یاکوب دیلن کیست؟

کلمات کلیدی اولیه سئو در مقابل کلمات کلیدی ثانویه سئو

این نوع کلمات کلیدی با نام "کلمات کلیدی هدف" یا "کلمات کلیدی اصلی" شناخته می شوند. این عبارات را می توان در بافت کامل سایت یا یک صفحه به کار برد. کلمات کلیدی ثانویه سئو (به نام کلمات کلیدی پشتیبان نیز شناخته می شوند) نیز شامل همه کلمات کلیدی دیگر هستند که شما آنها را هدف‌گیری و یا ترکیب می‌کنید.

در برخی از زمینه‌ها، عبارات ثانویه آن‌هایی هستند که به شدت بهینه‌سازی شده‌اند، اما به عنوان یک اولویت در نظر گرفته نمی‌شوند. در حالات دیگر، کلمات کلیدی ثانویه سئو به صورت پشتیبانی معنایی و یا دنباله عمل می‌کنند تا به شما کمک کنند از کلمات کلیدی اصلی خود بهره بگیرید.

نمونه ای از صفحه محصول کیت اصلاح مردانه:

  • کلمه کلیدی اصلی: کیت اصلاح
  • کلمه کلیدی ثانویه: ماهیانه، تیغ، تست رایگان، سفارشی

 

جایگاه، گام یا کلمات کلیدی سئو مبتنی بر فاز

سئو اغلب توصیه می‌کند که کلمات کلیدی خود را با توجه به یک قیف بازاریابی و یا سفر مشتری دسته‌بندی کنید. این می‌تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید که مشتریان را در هر نقطه بحرانی هدف قرار می‌دهید. برخی از مجموعه‌ها نام برند را در نظر میگیرند (به عنوان مثال، آگاهی، ملاحظه، تبدیل، نگهداری)در حالی که دیگران بیشتر مشتری محور هستند (به طور مثال، آگاهی از مسئله، آگاهی از راه حل، آگهی از برند). به طور مشابه، برخی ذهنیت مصرف‌کننده (به عنوان مثال، ناوبری در سایت، دریافت اطلاعات، انجام تبادل)را در نظر می گیرند.

مثال‌ها:

  • آگاهی: ایده های جشن تولد 30 سالگی
  • رسیدگی: نکات مربوط به سفر لاس وگاس
  • تبدیل: بسته‌های پشنهادی پرواز و هتل لاس وگاس
  • حفظ و نگهداری: برنامه وفاداری ماندالای بی

کلمات کلیدی عمومی سئو در برابر کلمات کلیدی محلی سئو

یک کلید واژه محلی سئو بسته به کاربردش، می‌تواند به معنی یکی از این دو چیز باشد:

۱. اسم رستوران مانند "فونیکس"، یا کلمه کلی "رستوران‌ها" یا "چه ساعتی رستوران واتابورگر بسته می شود".

۲. کاربر احتمالا براساس یک منطقه خاص جستجو می کند: به عنوان مثال، " چرا اوکلاهما جوز نام خود را تغییر داد؟" این فرد می‌تواند به عنوان یک کاربر محلی در نظر گرفته شود، چون از کانزاس یا میسوری جستجو را انجام می دهد.

مثال‌ها:

  • کلمه کلیدی محلی: اجاره مکان ۲ خوابه در فونیکس
  • کلمه کلیدی عمومی: ارزش بیمه مستاجران چقدر است؟

 

مشاوره بازاریابی اینترنتی

 

کلمات کلیدی سئو کاربران

به ندرت کسی خود را در طی جستجو به موتور های جستجو معرفی می‌کند. آخرین باری که جستجو کردید را به خاطر بیاورید، آیا چنین چیزی نوشتید؟ "من یک بازاریاب ۲۰ ساله هستم که به دنبال ... هستم." این اتفاق هرگز نمی افتد. با این حال، کاربر می‌تواند در اطلاعات ضمنی جستجو خود کلماتی را وارد کند که حرفه و نیاز او را تعیین می کند.

تقریبا هیچ عبارت مورد جستجو به طور انحصاری توسط یک گروه خاص جستجو نمی‌شود، اما بسیاری از افراد به سمت یک موضوع واحد گرایش دارند. یکی از بهترین روش‌ها سئو برای فهمیدن این که چه کسی جستجو می‌کند، گوگل است. اگر کار گوگل این است که آنچه را کاربر می خواهد به او ارائه دهد ، پس مخاطب مورد نظر برای نتایج برتر باید همان مخاطبی باشد که عبارت مورد نظر خود را برای جستجو وارد می کند. مثال‌ها:

  • بیمار: آیا دیابت ارثی است؟
  • دکتر: ارائه الگوریتم درمان T2DM(مربوط به دیابت)

کلمات کلیدی همیشه سبز در مقابل کلمات کلیدی موضوعی در سئو

کلمات کلیدی همیشه‌سبز سئو یک حجم جستجوی ثابت اما کم در طول زمان دارند. از طرف دیگر، واژه‌های کلیدی موضوعی سئو فصلی بوده (به عنوان مثال، ایده های هدیه روز ولنتاین)، یا پیوسته هستند (مثلا، تیلور سویفت). برخی از کلمات کلیدی همیشه‌سبز سئو می‌تواند به موضوعی تبدیل شود که یک رویداد آن‌ها را از نظر فرهنگی به موضوعی خاص مرتبط می‌سازد، مثل جستجوی نام فردی مشهور بعد از مرگ یا شهری که میزبان جام جهانی است. گوگل اغلب از محتواهایی جدید برای کلیدواژه‌های موضوعی سئو استفاده می‌کند، تا مطالب تازه و نو در اختیار کاربران قرار بگیرد.

مردم‌دوست دارند که محتوای همیشه‌سبز تولید کنند. چون نسبت به زمانی که آن محتوا دیده می شود، سرمایه‌گذاری کمی نیاز دارد. با این حال، رقابت و هزینه اولیه اغلب دارای شیب صعودی یا نزولی اند. در عین حال، کلمات کلیدی موضوعی جذاب در سئو است زیرا هزینه کمتری برای رقابت دارد.

مثال‌ها:

  • کلمات کلیدی همیشه‌سبز سئو: چطور می توان فهمید که بارداریم یا نه.
  • کلمات کلیدی موضوعی سئو: فیلم X در آخر این هفته اکران شد.

بهینه سازی موتور جستجو

 

کلمات کلیدی و کلمات مهم در سئو

اگر برای تمیز کردن خانه و تهیه وسایل مرتبط قصد خرید داشته باشید، معیارهای تان احتمالا این موارد هستند:

هزینه این کار چقدر است؟

آیا آن‌ها از محصولات طبیعی استفاده می‌کنند؟

آیا آن‌ها در زمان‌بندی انعطاف‌پذیر هستند؟

در این مورد، محتوایی که نقشی در تصمیم نهایی تان ایفا می‌کند، پیروز خواهد بود. به طور خلاصه، به جز کلمات کلیدی سئو، کلمات مهم  هم شرایطی برای ایجاد ترافیک موجود و تغییر جهت آن برای کاربر فراهم می کند.

مثال‌ها:

  • کلمات کلیدی در سئو: تهیه کفپوش مناسب برای زیرزمین
  • کلمات مهم در سئو: علاقه مندان به نوشیدنی، میزبانی

 

چگونه کلید واژه‌های صحیح را انتخاب کنید؟

این فرآیند براساس نیازها و محدودیت‌های شما تعیین می شود و می‌تواند چهار ساعت یا حتی چهل ساعت طول بکشد و شما می‌توانید برای انتخاب کلید واژه ها و تحقیق روی آن هزینه بپردازید. اگر در مورد تحقیقات کلمات کلیدی سئو حرفه خود جدی هستید، این یک مقدمه سریع برای پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی برای سئو سایت تان است است.

۱. کارتان را با کلمات کلیدی شروع نکنید: قبل از اینکه سئو یا بازاریابی را شروع کنید، فقط به فکر کاربر باشید. از هدف جستجو مشتریان خود، مطلع شوید. قبل از اینکه به ابزارها، سئو و صفحات سایت خود بپردازید، سعی کنید با مشتریانی که به آنها خدمت می کنید و جایگاهی که در آن قرار دارید، همراهی و درک واقعی کسب کنید.

۲. یک لیست از کلید واژه‌ها سئو بسازید: با استفاده از آنچه در مرحله اول به دست آوردید، به همراه آنچه درباره نیازهای مشتریان و راه‌حل‌های کسب‌وکار خود می‌دانید، یک لیست اولیه از کلمات و عباراتی را که به طور موثر شما را توصیف می‌کنند، تهیه کنید.

۳. داده‌های کلیدواژه سئو موجود را جمع‌آوری کنید: (اگر سایت تان چند سال است که مشغول فعالیت است): یک فهرست از آنچه در حال حاضر ترافیک را به سایت شما هدایت می‌کند، تهیه کنید. در اینجا چند ابزار رتبه‌بندی کلیدی وجود دارند که می‌توانند در این مرحله به شما کمک کنند:

  • Google Search Console
  • Ahrefs
  • SEMrush
  • Moz Keyword Explorer

 ۴. فهرست کلمات کلیدی سئو خود را با استفاده از ابزارهای مختلف ایجاد کنید: با جستجوی گروه های جدید کلید واژه سئو ، مترادف ها، اصلاحات متداول و کلمات کلیدی طولانی، لیستی را که از مراحل 1 تا 3 ساخته اید، گسترش دهید. فراتر از موارد ذکر شده در بالا، این ابزارهای جستجو کلمات کلیدی سئو، به شما کمک می کنند تا لیست بزرگی ایجاد کنید:

  • KeywordTool.io
  • AlsoAsked
  • Answer The Public
  • Keywords Everywhere (within Google search results)
  • Infinite Suggest
  • KWFinder

۵. عبارات گروهی را با قصد جستجو در سئو انتخاب کنید: کلمات کلیدی سئو خود را به شکلی دسته‌بندی کنید که برای شما و هر کس دیگری که ممکن است به آن‌ها نگاه کند، ساده و مفید باشد. این می‌تواند با توجه به نوع، موضوع، فاز قیف فروش، یا هر روش دیگری که برای شما منطقی باشد، انجام شود.

۶. نقشه کلمات کلیدی سئو برای محتوا: ۱ تا ۴ کلمه کلیدی ابتدایی را برای هدف قرار دادن هر صفحه براساس یک تعادل دقیق بین دشواری کلید واژه، ارتباط و حجم جستجو انتخاب کنید (با در نظر گرفتن سهم کلیک ارگانیک). عبارات مرتبط در سئو را از نظر معنایی برای کمک به حمایت از کلمات کلیدی اولیه در سئو انتخاب کنید.

۷. همه چیز را دوباره تکرار کنید: هنگامی که استراتژی کلید واژه سئو شما اجرا شد، گوگل واکنش نشان داده و شما قادر به جمع‌آوری داده‌های کافی و تکرار آن هستید. البته به این موضوع، بهینه سازی موتور جستجو (سئو) گفته نمی شود.

چگونه از کلمات کلیدی سئو برای مرتب کردن سایت تان استفاده کنید؟

 

سئو SEO

 

به این نکات که در زیر آمده است توجه کنید:

  • نشانی‌های اینترنتی: نشانی‌های اینترنتی به ندرت تغییر می‌کنند، قابل‌رویت هستند و کل صفحه را توصیف می‌کنند. به این دلایل، گوگل برای محتوای آنها ارزش قائل است.
  • محتوای ایستا: در حوزه سئو موتورهای جستجو از محتوا پویا بیشتر استقبال می کنند. محتوای ایستا یک ضمانت برای نمایه‌سازی است.
  • برچسب‌های عنوان: روی رتبه‌بندی‌ها نفوذ می‌کنند و کلیک بیشتری در سئو به دست می آورند (CTR)و کلمات کلیدی سئو برای حرفه ای نوشته شدن آنها می توانند کمک کننده باشند.
  • برچسب‌های متا: بر خلاف برچسب‌های عنوان در سئو، برچسب های متا، رتبه‌بندی‌ها را در گوگل تحت‌تاثیر قرار نمی‌دهند. با این حال، می توان از آنها کمک گرفت.
  • اکثر مطالب قابل دیدن: وظیفه گوگل این است که محتوا را به روشی که ما نیاز داریم، درک کند. یک برچسب H1 در بالای صفحه به اندازه محتوای اصلی در قسمت پایین سایت در سئو اهمیت دارد. این مطلب و یا محتوا می تواند برچسب عنوان باشد، می تواند نسخه اولیه محتوا و یا یک عبارت ویژه باشد؛ به طور کلی موثرترین محتوا برای سئو بیش‌ترین تاثیر را  در رتبه بندی دارد.
  • لینک‌های داخلی و محتوای مربوط به آن: استفاده از کلمات کلیدی سئو در انکر تکست پیوندی که به صفحه شما اشاره دارد به شناخت محتوای آن، کمک می‌کند. به طور مشابه، محتوای انکر تکست نزدیک به صفحه‌ای که به شما اشاره دارد نیز به گوگل نیز مربوط می‌شود و برای توصیف صفحه مقصد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • نام فایل های تصویری: به جای اینکه اجازه دهید نام یا تصویر پیش فرضی در محتوا قرار گیرد که معمولاً حاوی محتوایی تصادفی و غیرمعمول است، با استفاده از یک کلمه کلیدی سئو مرتبط، برای آن نام انتخاب کنید.
  • ویژگی‌های alt تصویر: نه تنها سایت شما را برای مخاطب از نظر جستجوی بصری بهتر می کند، همچنین به گوگل ایده بهتری از تصویر تان در سئو می‌دهند. از کلمات کلیدی سئو در زمان مناسب استفاده کنید.
  • ویژگی‌های عنوان تصویر: عناوین تصویر در سئو بر روی همه مرورگرها، مشابه عمل نمی‌کنند، به همین دلیل است که گوگل ممکن است ارزش زیادی به یک محتوا ندهد. با این حال، اگر فرصتی برای گنجاندن کلمات کلیدی سئو وجود داشته باشد، آن را انجام دهید.
  • تگ ARIA:  ARIAشبیه به ویژگی‌هایی است که در آن به ایجاد محتوای وب سایت برای افراد دارای معلولیت کمک می‌کنند. شما می‌توانید از ARIA برای انواع خاصی از محتوای پویا، محتوای تعاملی، تصاویر پس‌زمینه و غیره در سئو استفاده کنید.
  • نوشتن شرح تصاویر و / یا کپشن ویدئو: برخی از فیلم ها حاوی کلمات کلیدی سئو مرتبط هستند، اما گوگل هیچ سرنخی از آنها ندارد. مطمئن شوید که متن یا رونوشتی برای تصویر یا ویدئو مورد نظرتان، وجود دارد.
  • نشانه گذاری: اضافه کردن بافت به محتوایتان در سئو کمک می‌کند. در صورت امکان، کلیدواژه سئو خود را با مناسب‌ترین ویژگی‌ها علامت‌گذاری کنید، تا برخی از ابهامات را برای گوگل رفع کنید.

 

توصیه‌های یکپارچگی کلیدواژه

زیاده‌روی نکنید: بهینه‌سازی - سئو (یا "مملو کردن کلمات کلیدی در محتوا")یک چیز واقعی است. از خودتان بپرسید آیا این کار به تجربه کاربر با سئو کمک می‌کند یا خیر؟ براساس این جواب تصمیم خود را بگیرید.

توجه به برچسب کلمات کلیدی: برچسب کلمات کلیدی متا در سئو، مورد توجه موتورهای اصلی جستجو قرار نمی گیرد. وقت خود را اینجا تلف نکنید.

هر صفحه ای را بیهوده بهینه‌سازی نکنید: اگر سایت یک صفحه ای ندارید، باید با در نظر گرفتن همه صفحات، متن هدفمند خود را داشته باشید. این امر از تولید هرگونه شکاف و یا کلمه کلیدی سئو نامربوط برای یک صفحه خاص، محافظت می کند.

همه چیز را امتحان کنید: اگر شما این فرصت را دارید که تعداد زیادی صفحه داشته باشید، یک فرصت عالی برای راه‌اندازی یک سری آزمایش‌ها ارزشمند برای اصلاح تکنیک‌ هایتان در سئو دارید.

 

چه هنگام کلمات کلیدی سئو مهم نیستند؟

چگونه می‌توانیم کلمات کلیدی را همیشه مهم بدانیم؟ در واقع، هیچ راهی برای دانستن این موضوع در سئو وجود ندارد، اما بسیاری از بحث‌های ریشه‌ای که در این راهنما به اشتراک گذاشته شده‌اند برای بیش از یک دهه تجربه خود را پس داده اند و هیچ نشانه‌ای از تغییر ندارند.

 لری پیج فقط نمی‌خواست که گوگل در سطح یک انسان باشد، او می‌خواست که سوپرمن باشد. معرفی Google Discover (در گذشته Google Now و Google Feed) به ما نگاه اجمالی راجع به آینده سئو می دهد: گوگل می گوید، افراد بدون اینکه بخواهند جستجو می کند. اگر گوگل به دنبال ما بگردد، آیا کلمات کلیدی سئو همچنان مهم هستند؟ بله، Google Discover فقط بر اساس ورودی های لحظه ای که به آن می دهیم (به ویژه آنچه جستجو میکنیم)، کار می کنند:

منابعی برای مطالعه بیشتر:

1)      http://seowebmaster7.sitearia.ir/post-332701.html

2)      https://seo-websaz.blogsky.com/1399/09/16/post-29/%d8%b1%d9%86%da%af%d9%87%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%ad%db%8c-%d8%b3%d8%a7%db%8c%d8%aa

3)      http://webkavan.sitearia.ir/post-332761.html

4)      https://seo-ir.persianblog.ir/byAllAlGl7cnRvaBb0Be-%D8%A7%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D9%86%DA%AF%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AD%D8%B1%D9%81%D9%87-%D8%A7%DB%8C

5)      http://seo-webdesign..com/post/34

6)      http://seo55.irancnblog.com/Post/20/Principles-of-using-colors-in-site-design.html

7)      http://seo.chatblog.ir/post/17

8)      http://webkar.famblog.ir/post/29

9)      http://seopardaz.niloblog.com/p/22/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%DA%A9%D9%84%D9%85%D9%87-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA

10)   https://seo7.farsiblog.com/1399/09/17/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%DA%A9%D9%84%D9%85%D9%87-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA/

11)   https://seowebdesign.farsiblog.com/1399/09/17/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%DA%A9%D9%84%D9%85%D9%87-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA/

12)   http://seo55.avablog.ir/post/22/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8+%DA%A9%D9%84%D9%85%D9%87+%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C+%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8

13)   http://seo1.blogtez.com/post24.php

14)   http://seosaz.bigsite.ir/post-179105.html

15)   http://seowebmaster.centerblog.net/17-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%DA%A9%D9%84%D9%85%D9%87-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA

16)   http://seo-one.blog.ir/1399/09/18/%DA%A9%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

17)   http://seo-webdesign.aramblog.ir/post/20

18)   http://seowebmaste5.blog.ir/1399/09/18/%DA%A9%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

19)   http://seobaz.famblog.ir/post/9

20)   http://seo55.bloggersdelight.dk/2020/12/08/%da%a9%d8%b4-%d8%b3%d8%a7%db%8c%d8%aa-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa/

21)   http://seokar.blogtez.com/post52.php

22)   http://seokar8.niloblog.com/p/39/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

23)   http://seokar1.avablog.ir/post/105/%DA%A9%D8%B4+%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA+%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F

24)   https://webmaster-seo.takblog.net/Post/42/Site-cache.html

25)   http://seobaz7.bigsite.ir/post-181079.html

26)   http://seokar55..com/post/39

27)   http://seowebdesigning.blogtez.com/post33.php

28)   http://webdesigning.niloblog.com/p/41/%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%A9%D8%B3-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%DA%AF%D9%88%DA%AF%D9%84

29)   http://seokav1.avablog.ir/post/38/%D8%AF%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%84+%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%AC+%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%A9%D8%B3+%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%86+%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA+%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7+%DA%AF%D9%88%DA%AF%D9%84

30)   http://webonline.monoblog.ir/post-30.html

31)   http://web-designing.bigsite.ir/post-178866.html

32)   http://web-designing1.monoblog.ir/post-30.html

33)   http://web-seo-kvn.aramblog.ir/post/29

34)   http://seowebkar.loxblog.com/post/35/%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%20%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C%20%D9%88%D8%A8%20%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA%20%D9%87%D8%A7%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%B3%D8%A7%D9%84%202020.htm

35)   http://webdesigner55..com/post/32

36)   http://seo-webdesigner.niloblog.com/p/29/%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA

37)   http://webdesigner-seokar.famblog.ir/post/31

http://webdesigning-seokav.famblog.ir/post/25



:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 22 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

دغددغه کارافرینان کسب وکارها و وب مسترها ی امروزی همگی سئو می باشد سئو کلید موفقیت کسب و کارها بخصوص کسب و کارهای اینترنتی می باشد.
به گفته بیل گیتس اینترنت یک راه بی دردسر برای ارتباط خریداران و مشتری می باشد که کلیه هزینه های داد وستد را از میان بر می دارد.که کلید  موفقیت آن سئو می باشد.
اینترنت به راحتی مرزها و محدودیت های جغرافی را کنار میزند و کسب و کار شما را به دنیا معرفی می کند.
کسب و کارهای زیادی وجود دارند که بعد از مدت کوتاهی با شکست مواجه می شوند و از بین می روند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد و یا شنیده اید. صاحبان وب سایت ها هر روزه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند آنها اصول بازاریابی اینتذنتی را نمی دانند. خیلی از آنها فقط به ظاهر سایت اهمیت می دهند. سئو را نمی شناسند. اصول محتوا نویسی را نمی دانند برندینگ شدن با شبکه های اجتماعی را نمی دانند. و حاضر نیستند برای این کارها وقت بگذارند و یا هزینه ای صرف کنند.


کلید موفقیت کسب  کارهای اینترنتی چیست؟


کسب و کارهای موفق در درجه اول باید اعتماد سازی کنند. ارائه مشاوره به مشتری، مشتری مداری، احترام به مشتری و نیازهای او و ارائه محصول و خدمات با کیفیت از راههای کسب اعتماد می باشد.
در دومین مرحله تبلیغات و بازاریابی. استفاده از روش های جدید در امر تبلیغات.


جلب اعتماد مشتری:


1- محتوای ارزشمند و رایگان ارائه دهید.
2- مشتری مطمئن شود می خواهید نیاز او را بر طرف کنید.
3- از دادن پیشنهاد هایی که به نفه مشتری نیسا خود داری کنید.
4- قول چیزی را که ندارید به مشتری ندهید.
5- ثابت قدم باشید
6- به مشتری اعتما کنید.
7- به مشتری گوش کنید.
8- متمای بودن نسبت  به دیگر رقبا.

استفاده از ابزارهای مناسب تبلیغات و بازاریابی


ابزارهای مناسب بازاریابی باید با نوع کسب و کار و سرمایه شما مناسب باشد . سئو ، ایمیل مارکتینگ، شبکه های اجتماعی از جمله این ابزار هستند اما کلید موفقیت تمام تبلیغات سئو می باشد. هرگز به یک روش بسنده نکنید و از تمام ابزارها به درسترین شیوه بهره بگیرید.
به افزایش ترافیک سایت اهمیت بدهید و این کار را با برنامه ریزی و هدفمند انجام دهید. روش افزایش ترافیم همان سئو می باشد.
برای کسب و کار خود به یک بیزینس پلن نیاز دارید. اگر می خواهید سایت شما تبدیل به یک منبع در آمد برای شما شود ریسک کنید و شروع کنید حتی اگر شکست بخورید و ادامه دهید.

 منابعی برای مطالعه بیشتر:

1)      https://seokar7.blogsky.com/1399/09/15/post-46/SSL-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f

2)      http://seoweb1.mahdiblog.com/article-64.html

3)      http://seo-webdesign.loxblog.com/post/22/%D8%A7%D8%B7%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%86%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1%20%DA%AF%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87%20SSL.htm

4)      https://seokar-ir5.blogsky.com/1399/09/16/post-40/%d8%a7%d8%b5%d9%88%d9%84-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d8%b1%d9%86%da%af%d9%87%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%ad%db%8c-%d8%b3%d8%a7%db%8c%d8%aa-%d8%ad%d8%b1%d9%81%d9%87-%d8%a7%db%8c

5)      http://webmaster.sitearia.ir/post-332689.html

 

6)      https://webdesigner-seo.blogsky.com/1399/09/16/post-38/%d8%a7%d8%b5%d9%88%d9%84-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d8%b1%d9%86%da%af%d9%87%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%ad%db%8c-%d8%b3%d8%a7%db%8c%d8%aa-%d8%ad%d8%b1%d9%81%d9%87-%d8%a7%db%8c



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 22 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

به سادگی میتوان گفت: لینک از سایتی به سایت دیگر مفهوم بک لینک را به وجود می آورد. موتور های جستجو مانند گوگل از بک لینک به عنوان یک سیگنال قوی در رتبه بندی نتایج جستجو خود استفاده می کنند بر این علت که محتوای لینک شده از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است. بک لینک های با کیفیت به کسب رتبه در گوگل کمک بسزایی می کنند این تاثیر به حدی است که طبق آمار و ارقام به بدست آمده از تحلیل صدها سئو کار در سرتاسر جهان مشخص شده که لینک ها مهم ترین فاکتور در سئو وب سایت هستند.

کارکرد بک لینک (Backlink)

لینک ها نقش مهمی در الگوریتم موتور های جستجو بازی می کنند اگر دنیای وب را یک تار عنکبوت و خزنده موتور جستجو را عنکبوت تارها نقش لینک را ایفا می کنند، اگر تاری (لینک) نباشد عنکبوت قادر به خزیدن بر روی تار (ایندکس وب) نخواهد بود.

البته این ماجرا را از زوایای دیگر نیز می توان دید فکر کنید محمد یک بلاگر هست که درباره بهترین رویداد های ورزشی مقاله ای منتشر کرده از طرفی مریم که یکی از شرکت کنندگان همین رویداد ها بوده از وبلاگ خود به نوشته محمد لینکی می دهد و مقاله محمد را بهترین مرجع برای انتخاب رویداد های ورزشی معرفی می کند در اینجا به طور مستقیم گفتگویی میان این دو وب سایت انجام شده است.

انواع بک لینک

به طور کلی دو نوع بک لینک وجود دارد که یکی از دیگری از ارزش و اعتبار بیشتری برخوردار است بهتر است نگاهی سریع به این موضوع بیاندازیم:

۱- لینک نوفالو (Nofollow) که توسط موتور های جستجو نادیده گرفته می شود از ارزش و اعتبار بالایی برای سئو برخوردار نیست اما می تواند به طبیعی جلوه دادن بک لینک پروفایل سایت کمک کند.

۲- لینک فالو (Dofollow) لینکی که توسط موتور جستجو دنبال شده و به طور مستقیم بر رتبه بندی نتایج جستجو تاثیر گذار هست اگر لینکی نوفالو نباشد به صورت پیش فالو در نظر گرفته می شود لذا نبازی به قرار دادن کد فالو در تگ <a> نیست.

نکته ای که در خصوص لینک های فالو باید بدانید این است که این لینک ها می توانند باعث افزایش یا رتبه سایت شما در نتایج جستجو شوند اگر بک لینکی از سایت های بی کیفیت و اسپم دارید توصیه می کنیم تا آن ها را Disavow کنید.

ساخت بک لینک

شاید غول آخر سئو ساختن بک لینک برای سایتمان باشد چون ما کنترلی بر آن نداریم و باید با تولید محتوای با کیفیت دیگر وب سایت ها را تشویق به دادن لینک به خودمان کنیم که مسئله بسیار زمان بر و پر زخمت می باشد اما نگران نباشید و ۱۲ روش ساده برای شروع لینک سازی به شما معرفی می کنیم:

  1. لینک وب سایت خود را در صفحه شبکه های اجتماعی قرار دهید.
  2. از مقالاتی که رتبه خوبی در نتایج جستجو دارند به صفحات جدید خود لینک داخلی دهید.
  3. از ضمیر هایی مانند: چطور، کجا، بهترین، ارزان ترین و … استفاده کنید این مقالات شانس بیشتری برای لینک شدن دارند.
  4. جامع ترین مقاله را تولید کنید، نگاهی به مقالات رقبا بی اندازید و نوشته ای جامع تر که درخور کاربر باشد تولید کنید.
  5. با پست مهمان در سایت های مرتبط با زمینه فعالیت خودتان لینک بگیرید.
  6. با افراد فعال در صنعت خود ارتباط ایمیلی برقرار کنید و از آنها بخواهید تا به شما لینک کنند.
  7. با افراد مشهور حوزه فعالیت خودتان مصاحبه انجام دهید.
  8. با استفاده از ابزارهای آنالیز بک لینک مانند Ahrefs رقبای خود را دنبال کنید و از سایتی که آنها لینک دارند لینک بگیرید.
  9. با کمی هزینه از سایت های بزرگ خبری ایران رپورتاژ آگهی بخرید.
  10. با مقایسه محصولات یا خدمات دیگر سایت ها شانس دیده شدن خود در گوگل را بالا ببرید.
  11. در انجمن های اینترنتی عضو شوید و با کاربران ارتباط بر قرار کنید.
  12. در سایت های پرسش و پاسخ فعالیت کنید و سوالات کاربرن پاسخ دهید.

 

پیدا کردن بک لینک های سایت

برای درک بهتر از لینک ها باید از وجود آنها آگاه باشید و خوشبختانه ابزارهای بیشماری برای این کار وجود دارند که بهترین آنها Google Search Console, Ahrefs و SEMRush هستند. یک وبمستری باید نگاهی مداوم به بک لینک پروفایل سایت خود داشته باشد تا لینک های بی کیفیت و با کیفیت را از هم تفکیک کرده و به درد نخور ها را روانه ی Disavow کند.

بگذریم … مهم است که پاسخ سه سوال را بدانیم:

اولی: چطور بک لینک های سایتم را پیدا کنم؟

دومی: چطور بفهمم اسپم هستند یا خیر؟

سومی: چطور با صاحبان سایت هایی که به من لینک اسپم دادند ارتباط برقرار کنم؟

چطور بک لینک های سایتم را پیدا کنم؟

برای پیدا کردن بک لینک های وب سایتتان باید از ابزار های مانیتورینگ لینک استفاده کنید، از معروف ترین این ابزار ها میتوان به Ahrefs, SEMRush و Google Search Console اشاره کرد.

چطور بفهمم اسپم هستند یا خیر؟

شاخصی برای این کار وجود دارد به نام Spam Score که توسط سایت MOZ ارائه می شود اگر نمره اسپم سایت لینک دهنده بیشتر از ۵ باشد باید به فکر راه حلی برای حذف آن باشید.

چطور با صاحبان سایت هایی که به من لینک اسپم دادند ارتباط برقرار کنم؟

خب ارتباط گرفتن با صاحبان سایت ها همیشه امکان پذیر نیست لذا توصیه ما استفاده از ابزار Disavow Google برای این دسته از لینک ها می باشد.

اگر سوال یا انتقادی در خصوص این مقاله دارید حتما ما را از نظرات خود مطلع کنید.

 

۷ زنگ خطری که در زمان ارزیابی پروفایل بکلینک باید به آنها توجه کنید

از بکلینک های غیرمرتبط و دور از موضوع گرفته تا انکرتکست‌های تقلیدی، نشانه‌های زیادی از اسپم بودن در پروفایل بکلینک شما هست که باید به آن‌ها توجه کنید. این موارد به تنهایی شاید جای نگرانی نداشته باشند، اما وقتی در ارزیابی پروفایل بکلینک خود به چندتا از آن‌ها برخورد می‌کنید باید مراقب باشید. در ویدئوی این هفته از سری ویدئوهای Whiteboard Friday، کمرون جنکیز (Kameron Jenkins) کاربردی‌ترین نکاتی که درباره ارزیابی پروفایل بکلینک می‌داند و آن‌ها را طی سال‌ها کار کردن با مشتریان خود آموخته است، با ما به اشتراک می‌گذارد.

برای مشاوره رایگان در رابطه با بهبود لینک‌های خود با دپارتمان خدمات سئو نوین مارکتینگ تماس بگیرید.

سلام دوستان. نام من کمرون جنکیز است و برای Moz کار میکنم. امروز می خواهیم درباره ارزیابی پروفایل بکلینک صحبت کنیم، این که چرا شما باید چنین کاری را انجام دهید، چه زمانی باید به انجام این کار مشغول شوید و چگونه باید آن را انجام دهید. بیایید شروع کنیم.

صحبت کردن درباره ارزیابی پروفایل بکلینک می‌تواند گیج کننده باشد. وقتی می‌گویم ارزیابی پروفایل بکلینک ، به طور خاص درباره تشخیص هرگونه مورد نامناسب و اشتباه صحبت می‌کنم. بین سئوکارها بحث و اختلاف نظری هم درباره این موضوع وجود دارد. در زمان الگوریتم Penguin 4.0، همه ما فکر می‌کردیم اگر گوگل می‌تواند بکلینک های اسپم و بی کیفیت را نادیده بگیرد، چرا باید آن ها را حذف کنیم. چون این کار هم دقیقا پیام مشابهی به گوگل می‌دهد: “این لینک ها را در نظر نگیر.”

من سه دلیل برای ارزیابی پروفایل بکلینک دارم.

چرا باید پروفایل بکلینک خود را ارزیابی کنید؟

حذف لینک هنوز هم پیشنهاد می‌شود.

حذف کردن لینک همچنان یک گزینه است. شما می‌توانید در صورت لزوم همین حالا درخواست حذف لینک را ثبت کنید.

شما همچنان امکان دریافت پنالتی دستی را دارید

گوگل دستورالعمل هایی دارد که در آن به انواع طرح لینک ها و انواع دستکاری های لینک اشاره شده است. اگر این قوانین را نقض کنید، ممکن است پنالتی دستی دریافت کنید. در این صورت، در کنسول جستجوی گوگل به شما گفته می‌شود که لینک غیرطبیعی در سایت شما تشخیص داده شده است. هنوز انجام چنین پنالتی هایی ممکن است. این دلیل دومی است برای آنکه من پیشنهاد می دهم بهتر است این لینک ها را حذف کنید.

گوگل می گوید نظر خود را تغییر نداده است.

می دانم شاید این مسئله عقب ماندگی تلقی شود، اما گوگل می گوید:” نظر ما تغییر نکرده است. هنوز باید هرجا که فکر می کنید لازم است از حذف لینک استفاده کنید.” بنابراین هرجا که لازم است باید از حذف لینک استفاده کنید، اما این هم دلیل دیگری است برای اعتقاد من به مناسب بودن حذف لینک در موارد مناسب.

چه زمانی باید پروفایل بکلینک خود را ارزیابی کنید؟

به دنبال نشانه‌های طرح لینک یا دستکاری لینک باشید

من می‌گویم در دنیای امروز، احتمالا بهترین کار این است که وقتی نشانه‌های زیادی از طرح لینک یا دستکاری لینک مشاهده می کنید که بسیار خطرناک و اشتباه است پروفایل بکلینک خود را ارزیابی کنید. البته گوگل بهتر می تواند لینک های دستکاری شده را تشخیص داده و آن ها را در نظر نگیرد و در نتیجه کل سایت را به خاطر این لینک ها پنالتی نکند. به همین دلیل هم به نظر من نیازی نیست آنقدر که قبلا به این موضوع اهمیت می‌دادیم، اهمیت دهیم. اما به هر حال می‌توانید پروفایل بکلینک مشتری را ارزیابی کرده و هر مورد مشکوکی را تشخیص دهید. شما سئوکار هستید. شما می‌توانید از روی نشانه‌ها تشخیص دهید که آیا طرح لینک وجود دارد یا خیر.

چطور می‌توانید پروفایل بکلینک خود را ارزیابی کنید؟

در نرم افزار Moz Link Explorer، به دنبال زنگ‌های خطر بگردید

اگر نمی دانید چطور باید چنین لینک هایی را تشخیص دهید، می توانید در نرم افزار Moz Link Explorer به دنبال این موارد باشید. در این بخش می خواهیم به سراغ برخی از زنگ خطرهایی برای پروفایل بکلینک برویم که من می شناسم. اما مسئولیت قبول نمی کنم! این ها ۷ زنگ خطر “احتمالی” هستند. لطفا هرکدام از آنها را پیدا کردید سریعا لینک مربوطه را حذف نکنید.

این ۷ مورد تنها مواردی هستند که من طی زمان متوجه شده ام. من در سال ۲۰۱۲ سئو را شروع کردم، درست زمانی که الگوریتم پنگوئن روی کار بود و به این ترتیب لینک های اسپم بسیار زیادی را پاک کردم. من فقط الگوها را مشاهده کردم و این ۷ مورد هم نتیجه این الگوهاست. من فکر می کنم این ۷ مورد هنوز طی چندسال گذشته درست هستند. به هر حال هنوز هم افرادی هستند که لینک های بی‌کیفیت با تکنیک‌های نامناسب می‌سازند و این کار می تواند باعث شود پنالتی و جریمه شوند.

این ۷ مورد، مواردی هستند که من متوجه شده ام و شما باید به آنها توجه کنید. اگر چیزی شبیه به این موارد مشاهده می‌کنید، اگر متوجه یکی از این زنگ خطرها می شوید، باید کمی فراتر از آن را بنگرید. لطفا به سرعت نگویید:”این لینک ها بد هستند” و آن‌ها را در کسری از ثانیه حذف نکنید. فقط کمی فکر خود را درگیر کنید و بیشتر تحقیق نمایید. حالا که مسئولیت را از دوش خود برداشتم، می‌توانیم به این زنگ خطرها بپردازیم.

۷ زنگ خطر احتمالی در زمان ارزیابی پروفایل بکلینک

  1. نامرتبط بودن

کشورهایی که به شما مربوط نیستند

بگذارید چند مثال برای این مورد بزنم. فرض کنیم شما روی سایت یک مشتری کار می‌کنید. اساس کار این مشتری برای آمریکا است و تمامی لوکیشن های کاری آن‌ها در آمریکا واقع شده است. تمامی مخاطبین آن‌ها نیز در آمریکا هستند. اما وقتی به لینک‌های ورودی نگاه می کنید (مثلا در نرم افزار Link Explorer گزارشی از لینک های ورودی می‌گیرید) متوجه می‌شوید که چند دامنه به شما لینک شده اند که روی دامنه .ru و .pl هستند. بعد با خود فکر می کنید که چرا سایت من باید حجم زیادی لینک از کشورهایی داشته باشد که به من ربطی ندارند و اصلا ما هیچ محتوایی به زبان روسی یا لهستانی و غیره نداریم؟ بنابراین این، موضوعی است که احتمالا باید به آن توجه کنید و می تواند نشانه خوبی نباشد.

لینک‌های نامرتبط به موضوع

مورد دیگری که باید بدان توجه کنید، لینک های نامرتبط به موضوع هستند. مثال محبوب من این  است که من زمانی با یک وکیل همکاری می کردم که بکلینک های زیاد و نامرتبطی از دایرکتوری‌های بی‌کیفیت مربوط به برنامه ریزی جشن داشت که کاملا نامرتبط به این وبسایت بودند. من بر روی این لینک ها کلیک کردم تا ببینم لینک چه وبسایتی هستند. واقعا هیچ دلیلی برای لینک دادن وبسایت برنامه ریزی جشن به وبسایت یک وکیل نیست. واضح بود که به دلیل قیمت ارزان حاضر به خرید چنین لینک هایی شده بود و اصلا اهمیتی نمی داد که این لینک ها از کجا می آیند. بنابراین، به لینک های کاملا نامرتبط و دور از موضوع وبسایت توجه داشته باشید.

قطعا اینجا هم می‌خواهم از خودم صلب مسئولیت کنم. شاید برخی لینک ها نامربوط به نظر برسند اما وقتی کمی عمیق تر به ماجرا نگاه می‌کنید، می بینید هر دو وبسایت در بازار مشترکی هستند و رابطه شغلی باهم دارند. بنابراین مراقب این موضوع باشید اما در نظر داشته باشید که اگر لینک های کاملا نامرتبط به موضوع وبسایت خود داشته باشید، امکان دریافت اخطار به دلیل دستکاری لینک وجود دارد.

  1. انکر تکست

دومین زنگ خطر پروفایل بکلینک مربوط به انکرتکست است. گزارش مربوط به انکرتکست را هم می‌توانید در نرم افزار Moz Link Explorerدریافت کنید. می‌توانید به این نرم افزار مراجعه نموده و گزارش انکرتکست بگیرید. وقتی من اخطار لینک های دستکاری شده را دریافت می‌کنم معمولا متوجه می شوم تعداد زیادی از بکلینک های موجود، انکرتکست کاملا یکسانی دارند و این انکرتکست هم معمولا دقیقا همان کلیدواژه ای است که می خواهند برای آن رنک بگیرند. وجود چنین مسئله ای کاملا نشان دهنده آن است که لینک سازی مشکوک می‌باشد.

مثالی که می خواهم برای این قسمت بزنم و توضیح دهم چرا باید نگران بود. اگر می بینید درصد نامناسبی از لینک ها انکرتکست کاملا یکسانی دارند، شاید باید کمی دقیق‌تر بررسی کنید. مثالی که می‌خواهم بزنم این است که فرض کنید در یک روز و در موقعیت های گوناگون، با ۵ دوست مختلف خود رو به رو می شوید. همه این ۵ نفر با شما در یک اتاق نیستند. ولی وقتی با هرکدام از آنها صحبت می کنید، همگی به طور مشابهی می گویند:”آخر هفته خیلی خوبی بود، ولی پایم شکست.” شما قطعا مشکوک خواهید شد:”چی! این ۵ نفر همگی پای خود را شکسته اند؟ این خیلی عجیب است! چه اتفاقی افتاده؟”

برای انکرتکست هم ماجرای مشابهی وجود دارد. اگر به طور طبیعی لینک دریافت کنید، همه لینک ها شبیه هم نخواهند بود. اما اگر همه کسانی که به شما لینک می دهند از یک انکرتکست یکسان استفاده کنند، احتمالا مورد مشکوکی وجود دارد! این هم از این!

  1. نوفالو/ فالو

نسبت لینک‌های نوفالو به لینک های فالو. لطفا این حرف من را به عنوان قانون حتمی نبینید، چون فکر می‌کنم حتی خود راس جونز  (Russ Jones) هم گفته است که در مقیاس زیاد، این نسبت، نمی‌تواند اسپمی بودن را مشخص کند. اما چیزی که من به تجربه دیده ام این است که معمولا اگر انکرتکست اسپم و نامربوط داشته باشید، نسبت نامناسب نوفالو به فالو هم به چشم می‌خورد. لطفا این زنگ خطرها را با هم استفاده کنید. وقتی چندتا از این زنگ خطرها با هم به صدا در می آیند، برای من نشان دهنده آن است که اتفاقات مشکوکی در حال رخ دادن است.

شاید وقتی نسبت لینک‌ها نوفالو به فالو را محاسبه می‌کنید، متوجه اعداد مسخره ای شوید. این نسبت را هم می‌توانید در Link Explorer مشاهده کنید. شاید حدودا ۹۹% از تمام بکلینک های شما فالو باشند و همگی هم پیج رنک را عبور دهند. اگر طرح لینک بسازید، این لینک ها معمولا پیج رنک را عبور می دهند. به این ترتیب یک یا صفر درصد از لینک های شما نوفالو خواهد بود و باید به آن توجه کنید.

  1. لینک ها/ دامنه ها

مورد مشابهی هم درباره نسبت لینک به دامنه هم وجود دارد. این نشانه هم به طور قطع نمی تواند نشانگر اسپم بودن لینک ها باشد. عدد جادویی هم برای این نسبت وجود ندارد. اما گاهی اوقات وقتی من نشانه های منفی دیگر را مشاهده می‌کنم، متوجه می‌شوم که این نسبت هم مناسب نیست. فرض کنید مثلا وبسایتی ۱۰۰۰۰ لینک داخلی دارد اما تمامی این لینک ها تنها از ۵ دامنه می آیند. گاهی اوقات چنین اتفاقی می افتد. اگر بخواهم مثال بزنم: در حال ارزیابی پروفایل بکلینک مشتری بودم. این مشتری ۵ وبسایت مختلف داشت و در سراسر هرکدام از این وبسایت‌ها، به وبسایت‌های دیگر خود لینک داده بود. در واقع شبکه مخصوص خود را ساخته بود. این مشتری امیدوار بود که با این شکل از لینک سازی، آتوریته تمامی وبسایت‌های خود را افزایش دهد. طبیعتا باید مراقب چنین چیزی باشید چون می‌تواند نشان دهنده این باشد که تمامی لینک‌های فالویی که دارید را، خودتان می‌سازید و طبیعتا چنین چیزی اصلا خوب نیست.

  1. نام دامنه

“DIR” یا “directory”

این نکته نیاز به یک آزمون چشمی دارد که کمی پایین تر به آن می پردازم. اگر لینک های داخلی خود را بررسی کنید، متوجه نام دامنه‌هایی می شوید که کمی عجیب هستند و هرچه بیشتر به دنبال چنین دامنه‌هایی باشید، بیشتر هم پیدا خواهید کرد. من وقتی زمان زیادی را صرف ارزیابی بکلینک کردم، متوجه شدم بسیاری از لینک های اسپم، از سایت های دایرکتوری بی‌کیفیت می‌آیند. بسیاری از این وبسایت ها از کلمه “directory” یا “DIR” در نام دامنه خود استفاده می‌کنند مثل: bestlinkdir.co.  بسیاری از اوقات وقتی کلمات مشابهی در نام دامنه‌ها می‌بینم، به این نتیجه می‌رسم که این سایت ها، دایرکتوری‌های ثبت نام بی‌کیفیت هستند. شما می توانید به صورت چشمی بررسی کنید و ببینید آیا سایت های “directory” یا “DIR” به شما لینک داده‌اند یا خیر.

“Article” (مقاله)

مساله مشابهی برای مقالات هم وجود دارد. در زمان‌های گذشته، افراد مقالات خود را در مجلات الکترونیکی (Ezine)   یا وبسایت هایی از این دست منتشر می‌کردند. بنابراین اگر به سایتی برخورد کردید که کلمه “article” در نام دامنه خود داشت، بهتر است مراقب باشید. شاید این وبسایت هم مقالات بی‌کیفیتی را در سایت خود ثبت کرده و از آن‌ها بکلینک می‌گیرد.

“SEO”/”Links”

اگر لینک‌های زیادی در پروفایل بکلینک مشتری مشاهده می‌کنید که کلماتی مانند SEO در دامنه خود دارند و البته در فضای سئو هم فعالیت نمی‌کنند، باید مراقب باشید. نباید لینک‌های زیادی از سایت‌هایی با دامنه bestSEOsite.com یا bestlinksforyou.com بگیرید. من موارد زیادی از این دست دیده ام و تجربه دارم. بهتر است مراقب باشید.

  1. شاخص‌های نرم افزارها

این مورد می‌تواند کمک زیادی به شما بکند. اگر نمره‌ای که از شاخص‌های محاسبه شده توسط نرم افزار می‌گیرید، مثلا نمره اسپم بودن لینک ها، بالا باشد، احتمالا باید به آن دقت کنید. خوب است بدانید که MOZ در راهنمای وبسایت خود، لیستی از ۲۷ شاخصی که در زمان اسپم بودن لینک‌های وبسایت بررسی می‌کند تهیه کرده است. شاید اطلاع از نحوه محاسبه نمره اسپم بودن سایت توسط ماز به شما کمک کند.

اگر می بینید لینک‌هایی از صفحات با قدرت دامنه و قدرت صفحه DA) وPA  ( پایینی گرفته‌اید، زود این صفحات را جزو صفحات بد و نامناسب دسته‌بندی نکنید. شاید دلیل پایین بودن DA و PA، جدید بودن سایت باشد. شاید این سایت هنوز بازاریابی زیادی برای خود انجام نداده باشد. پایین بودن DA و PA لزوما به معنی اسپم بودن نیست. فقط به این معنی است که هنوز قدرت زیادی ندارند. مراقب باشید فقط به دلیل DA و PA پایین، لینکی را اسپم قلمداد نکنید.

  1. آزمون چشمی

در نهایت به آزمون چشمی رسیدیم. همانطور که گفتم، هر چه بیشتر کار کنید، بهتر می توانید به طور چشمی اوضاع را کنترل کنید. البته این کار، چیزی نیست که تمام مدت انجام دهید، اما به مرور زمان اگر با مشتریانی با پروفایل بکلینک اسپم کار کنید، متوجه برخی الگوها خواهید شد. این مدل سایت های بی کیفیت، قالب یکسانی دارند. شما ۱۰۰ سایت دارید که همگی آبی هستند. همگی، نویگیشن و لوگوی دقیقا یکسانی دارند. همگی روی یک شبکه هستند. به مرور زمان، می توانید تم‌های این چنینی را تشخیص دهید. بسیاری از اوقات این وبسایت‌ها هیچ اطلاعات تماسی هم ندارند چون هیچکس روی امور نظارت ندارد. این وبسایت ها فقط به خاطر لینک دادن وجود دارند. هیچکس به آنها توجه نمی‌کند، هیچ شماره تلفنی، هیچ اطلاعات تماسی، هیچ ایمیل آدرسی، هیچ چیزی وجود ندارد. نشانه خیلی جالبی که من به آن پی بردم، این است که در سایت های این چنین، شما معمولا در بالا، یک دکمه بزرگ پی پال مشاهده می کنید با پیامی که می‌گوید:”برای ثبت لینک خود، هزینه تعیین شده را پرداخت کنید” یا حتی بدتر:”از این درگاه پرداخت استفاده کنید تا لینک‌های شما را از این وبسایت حذف کنیم.”، چون خودشان می‌دانند چقدر لینک‌های بی کیفیتی دارند. این هم از آخرین نکته ای که باید در نظر داشته باشید.

امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد. امیدوارم به کمک این مطالب بتوانید تشخیص دهید چه زمانی باید چه کاری را انجام دهید، چه زمانی نباید چه کاری را انجام دهید، آیا باید به ارزیابی لینک‌های خود بپردازید یا آیا باید مراقب زنگ خطری باشید یا خیر. امیدوارم این مطلب آموزنده باشد. اگر هرگونه نکته ای وجود دارد که فکر می‌کنید خوب است سئوکارهای دیگر هم در جریان آن باشند، لطفا در بخش نظرات مطرح کنید.

 

منبع:

https://online24.blogiran.net/

https://webkaran.blogiran.net/

https://webinja.blogiran.net/

https://market-bazar.blogiran.net/

https://bazar-market.blogsazan.com/

https://tejarat-farda.blogsazan.com/

https://tejarat-digital.blogsazan.com/

https://seoweb24.blogsazan.com/

http://samyar.novinblog.net/

http://tejarat-online.novinblog.net/

http://webinja.novinblog.net/



:: بازدید از این مطلب : 170
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : جعفر

 

امروزه استفاده از دوربین مدار بسته رواجی گسترده یافته است. با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و سبک زندگی، نیاز به نظارت بر امنیت افراد، اموال آن‌ها و ساختمان‌ها، بیش از پیش احساس می‌شود. برای بهینه‌سازی مخارج و استفاده از منابع و نیروی کار، سیستم‌های نظارت تصویری به وجود آمده‌اند. در چند دهه‌ی گذشته با پیشرفت قابلیت‌های این سیستم‌ها و دوربین های مدار بسته، استفاده از آن‌ها بسیار رواج یافته، به طوری که مهم‌ترین و پایه‌ای ترین قسمت نظارتی در ساختمان‌ها و اماکن عمومی محسوب می‌شوند. در این مقاله قصد داریم با بررسی کاربرد های سیستم نظارتی تصویری و با نگاهی به تاریخچه و آمار و ارقام مربوط به آن‌ها، به بررسی کلیاتی مربوط به دوربین‌های امنیتی و پیشرفت‌های قابل توجه آن بپردازیم.

فروش دوربین مداربسته هایک ویژن

دوربین مدار بسته

کاربردهای دوربین مدار بسته

سیستم‌های نظارت تصویری با استفاده از دوربین مداربسته و مانیتور کردن تصاویر، به منظور بهبود امنیت محیط به وجود می‌آیند. در این سیستم‌ها تصاویر توسط دوربین‌هایی ضبط شده و پس از انتقال به دستگاه ضبط‌کننده، نگهداری می‌شوند و در یک اتاق مانیتورینگ تصاویر توسط کادر امنیتی مربوطه، بررسی می‌شوند. غالبا هدف از به کار گیری دوربین مدار بسته، نظارت و کنترل امنیتی بوده و در اماکن حساس استفاده می‌شود. این اماکن شامل بانک‌ها، فروشگاه‌ها، ادارات، بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های حمل و نقل، مدارس و مراکز آموزشی، مجتمع‌های تجاری و تفریحی و همچنین دوربین های شهری و کنترل ترافیک می‌شوند. دوربین‌ها داخل وسایل نقلیه مانند اتوبوس و قطار شهری نیز نصب می‌شوند. در دنیای مدرن، نظارت با استفاده از دوربین امنیتی از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. در سال‌های اخیر دوربین های پوشیدنی نیز مخصوص مشاغل امنیتی مانند ماموران پلیس، معرفی و استفاده شده‌اند.

دوربین مدار بسته در صنایع مختلف نیز با هدف جلوگیری از تماس کارگران با قسمت‌های خطرناک و صرفه‌جویی در منابع و نیروی کار، باعث پیشرفت خطوط تولید شده است. در این صنایع تصاویر ضبط شده با دوربین به یک اتاق کنترل منتقل شده و توسط اپراتور، تحلیل و بررسی می‌شود. بنابراین، داده‌های دوربین نظارت ویدئویی  می‌توانند به طور لحظه‌ای مورد استفاده قرار گرفته و یا به صورت ذخیره شده و در صورت نیاز، استفاده شوند. روش نوین‌تر استفاده از دوربین، بهره بردن از دستگاه‌های ضبط ویدیویی دیجیتال (DVR) است که امکان ذخیره‌سازی تصاویر تا چندین سال را با کیفیت و ویژگی‌های مورد نیاز، فراهم می‌سازد. از دیگر قابلیت‌های نوین دوربین امنیتی می‌توان به سنسور های تشخیص حرکت، خواندن پلاک، تشخیص دما و آگاه‌سازی کاربر از خطرهای احتمالی اشاره کرد.

برای اولین بار در سپتامبر سال 1968 در شهر اولان ایالت نیویورک آمریکا، دوربین شهری در خیابان اصلی شهر و به هدف مبارزه با جرایم نصب شد. همچنین در سال 1973 نیز در میدان معروف تایمز، پلیس نیویورک از دوربین مدار بسته استفاده کرد. اگرچه در آن مقطع نصب دوربین مداربسته تاثیر بسزایی در آمار جرایم نداشت، اما در دهه‌ی 80 میلادی استفاده از دوربین امنیتی در سراسر ایالات متحده به منظور مبارزه با جرایم افزایش یافت. به عقیده‌ی پلیس تاثیر استفاده از دوربین و قیمت پایین‌تر آن در مقایسه با افزایش نیروی پلیس، باعث به صرفه بودن استفاده از این نوع سیستم نظارتی ویدئویی می‌شد. همچنین استفاده از دوربین مدار بسته در کسب و کار هایی که بیشتر در معرض تهدید امنیتی بودند نیز افزایش یافت. تا سال 1998، حدود سه هزار دوربین در بانک‌ها و فروشگاه‌های شهر نیویورک نصب شده بود.

 بیشتر بخوانید: دوربین مداربسته   هایک ویژن ،       نمایندگی هایک ویژن    ،     پشتیبانی هایک ویژن

تاریخچه

اولین دوربین مداربسته به حالت مکانیکی کار می‌کرد در سال 1927 توسط فیزیکدان و مخترع روس اهل اتحاد جماهیر شوروی سابق، لئون ترمین (Leon Theremin)، در شوروی ساخته شد. این دوربین که به سفارش سازمان کار و دفاع ساخته شده بود، از یک دوربین دستی فرستنده‌ی امواج کوتاه و یک گیرنده تشکیل شده بود و قابلیت ایجاد تصاویری با رزولوشن حدود 100 ردیف را داشت. دوربین امنیتی اختراع شده توسط ترمین بعداً و به درخواست جوزف استالین در محوطه کاخ کرملین مسکو نصب شد تا بر بازدیدکنندگان نظارت ویدئویی داشته باشد. دوربین های مدار بسته دیگری که توسط شرکت زیمنس در آلمان نازی ساخته شده بود نیز در سال 1942 برای نظارت بر شلیک موشک‌های وی-2 استفاده شدند. اولین دوربین مدار بسته استفاده شده در ایالات متحده وریکان نام داشت. این دوربین در سال 1949 معرفی شد. اطلاعات زیادی از دوربین وریکان به جز اینکه در تبلیغات آن گفته میشد که نصب آن نیازی به اجازه از دولت ندارد، در دسترس نیست.

دوربین های امنیتی اولیه نیاز به نظارت دائم داشتند، چرا که امکان ذخیره‌سازی اطلاعات و بررسی مجدد وجود نداشت. این کار بعداً به کمک تجهیزات ذخیره‌سازی فیلم ممکن شد. این تجهیزات از نوارهای مغناطیسی استفاده کرده و پس از پر شدن نیاز به تعویض داشتند. عملی که نیاز به مداخله‌ی دستی اپراتور داشته و وقت‌گیر و گران تمام میشد. به دلیل وجود این مشکلات و عدم دسترسی آسان، دوربین مدار بسته در آن دوران فراوانی چندانی نداشت. معرفی نوار کاست های VCR در دهه‌ی 70 میلادی و قابلیت پاک‌کردن اطلاعات روی آن‌ها باعث فراوانی استفاده از این دوربین شد. در دهه‌ی 90 میلادی نیز پیشرفت تکنولوژی، امکان ضبط همزمان توسط چند دوربین و همچنین ضبط سریع (Time Lapse) و ضبط حرکات صرف را ممکن کرد. این اتفاقات باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان شده و سرعت رواج دوربین امنیتی را بیش از پیش افزایش داد.

 

فراوانی در جهان

در حال حاضر تخمین زده می‌شود که بیش از 700 میلیون دوربین مداربسته در سرتاسر جهان مشغول ضبط تصاویرند. با توجه به جمعیت و تقاضای بالا در آسیا، 65 درصد از این دوربین‌ها در این قاره بوده و حدود 54 درصد از کل دوربین های جهان نیز مربوط به کشور چین است. جمعیت زیاد، کنترل بالای امنیتی و سیستم‌های نظارتی پیچیده دلیل وجود این تعداد بالا در چین بوده است. در حال حاضر تعداد زیادی از این دوربین‌ها به قابلیت تشخیص چهره نیز مجهز شده‌اند. با این وجود، تعداد دوربین های فعال در ایالات متحده آمریکا به نسبت جمعیت آن بیشتر است. پیشرفت چشم‌گیر تکنولوژی در سیستم‌های نظارتی و امنیتی در سال‌های اخیر باعث تحول در جلوگیری از وقوع جرایم شده است. روش‌های نوین مانیتورینگ اجتماعی توانسته است آمار تخلفات را در سرتاسر جهان کاهش دهد.

در سال 2011 حدود 30 میلیون دوربین مدار بسته در ایالات متحده آمریکا مشغول به کار بود. استفاده از سیستم نظارت ویدئویی در آمریکا همیشه روشی رایج بوده، به طوری که در سال 1995 یک تولید کننده آمریکایی دوربین مدار بسته درآمدی 120 میلیون دلاری گزارش کرده است. پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر به برج‌های دو قلوی مرکز تجارت جهانی در سال 2001، استفاده از دوربین در اماکن عمومی با احتمال حملات خطرناک مانند بانک‌ها و فرودگاه‌ها به منظور شناسایی فعالیت‌های تروریستی افزایش بیشتری یافت. وزارت امنیت ملی آمریکا به شهرها برای استفاده از دوربین امنیتی تسهیلات ویژه می‌دهد. در سال 2009 حدود پانزده هزار دوربین در شهر شیکاگو فعال بود. سیستم نظارت ویدئویی شهر نیویورک نیز 6000 دوربین مدار بسته مرتبط با هم دارد. در منطقه‌ی واشنگتن دی‌سی بیش از سی هزار دوربین فعال است که حدود شش هزار از آن در خطوط قطار شهری نصب شده‌اند.

در سایر نقاط جهان نیز استفاده از دوربین مدار بسته با اقبال خوبی مواجه بوده و در حال افزایش نیز می‌باشد. در بریتانیا و در سال 2011 تعداد 1.85 میلیون دوربین نصب شده تخمین زده می‌شود. در این کشور اکثریت دوربین‌ها توسط دولت کنترل نمی‌شوند و به بخش خصوصی تعلق دارند، به طوری که از این تعداد فقط 52 هزار دوربین به دولت مربوط است. در آمریکای لاتین به دلیل افزایش ناامنی، رشد دوربین‌های امنیتی سرعت زیادی داشته است. روسیه اکثر دوربین های شهر مسکو را به فناوری تشخیص چهره با استفاده از الگوریتم شبکه عصبی مجهز کرده است. در کشور استرالیا در دهه‌ی گذشته تعداد دوربین های نظارتی با رشد دوبرابری، به یک میلیون عدد رسیده است. آلمان نیز از کشورهاییست که به نسبت جمعیت، از تعداد زیادی دوربین بهره برده و این عدد به 5.2 میلیون در سال 2019 می‌رسد.

 

استفاده‌های شخصی و خانگی

امروزه بسیاری از مردم در محل کار شخصی خود، شامل فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و یا شرکت‌های خدماتی، و همچنین در خانه‌های خود از دوربین استفاده می‌کنند.(برای اطلاعات بیشتر مقاله نصب دوربین مداربسته برای منزل را مطالعه کنید). وجود دوربین مداربسته به تنهایی می‌تواند باعث جلوگیری از وقوع جرم و سرقت شود. سارقان با دیدن دوربین و با علم به احتمال بالای شناسایی و دستگیری، از ارتکاب جرم صرف نظر می‌کنند. همچنین وجود دوربین مدار بسته در کسب و کار های شخصی و فروشگاه‌ها باعث جلوگیری از سرقت و خرابکاری توسط افراد شده است. بسیاری از سارقان به دنبال خانه‌های بدون دوربین هستند که بتوان راحت‌تر و بدون شناسایی وارد آن‌ها شد. به همین دلیل است که سیستم های نظارت ویدئویی و دستگاه دوربین استفاده شده در آن‌ها را در حالتی مشخص و مسلط بر تمامی زوایا نصب می‌کنند. در بسیاری از اوقات نیز وجود دوربین نظارت ویدئویی در محل توسط برچسب‌هایی به اطلاع افراد می‌رسد.

علاوه بر پیشگیری از وقوع جرایم، دوربین مداربسته می‌تواند برای کنترل کارکنان و مشتریان توسط صاحبان کسب و کار‌ها استفاده شود. به طور مثال مدیر یک فروشگاه می‌تواند با استفاده از دوربین مدار بسته آمار مراجعه‌ی مشتریان و حضور آن‌ها در قسمت‌های مختلف فروشگاه را استخراج کند. دوربین های جدید قابلیت کنترل از راه دور و بررسی تصاویر با استفاده از تبلت و یا موبایل هوشمند را داشته و می‌توان با اتصال به اینترنت به آسانی و از هرجا به تصاویر زنده‌ی منزل یا محل کار، دسترسی داشت. همچنین بعضی از دوربین‌ها به سنسورهای تشخیص حرکت مجهز بوده و می‌توانند در صورت دیدن حرکت، فعال شده و به فرد مسئول یا حراست امنیتی محل هشدار دهند.

دوربین مدار بسته

 

پیشرفت‌های تکنولوژی در دوربین مدار بسته

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، در قابلیت‌های دوربین‌های امنیتی نیز پیشرفت‌های چشمگیری حاصل شده است که در ادامه به بررسی چند نمونه از آن‌ها که باعث رواج بیش از پیش این سیستم‌ها شده است را بررسی می‌کنیم.

کنترل به وسیله کامپیوتر

دوربین مداربسته کنترل شده توسط کامپیوتر قادر است اشیا را تشخیص داده و در زاویه‌ی دید خود آن‌ها را دنبال کرده و دسته‌بندی کند. آنالیز محتوایی ویدئو (VCA) به معنی بررسی فیلم برای تشخیص اتفاقات بر اساس دسته‌بندی اشیاست. از VCA می‌توان برای تشخیص الگوهای غیر منتظره در یک محیط استفاده کرد. چنانچه در یک محیط و یک نمونه از جمعیت اتفاق ناهنجاری رخ دهد، دوربین آن را تشخیص داده و اعلام می‌کند. به طور مثال اگر شخصی در یک مکان بر خلاف جهت معمول حرکت کند (مثلا بر خلاف جمعیت در فرودگاه یا خارج شدن از یک ورودی در مکان عمومی) سیستم آن را تشخیص داده و هشدار می‌دهد. در آنالیز محتوایی ویدئو امکان دارد که خود دوربین مدار بسته آنالیز را انجام دهد یا اینکه در یک سرور مرکزی این آنالیز انجام شود. هر دوی این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارد.

 

ذخیره‌سازی تصاویر

نگهداری اطلاعات ضبط شده توسط دوربین مدار بسته هزینه‌بر بوده، ولی اقدامی لازم است. قبل از پیشرفت تکنولوژی و در دوربین‌های مدار بسته اولیه باید تصاویر به صورت دائم توسط افراد دیده می‌شد چون که امکان بررسی مجدد آن‌ها از روی حافظه‌ی ضبط شده وجود نداشت. کیفیت و حجم تصاویر ذخیره شده و همچنین مدت زمان آن به عوامل مختلفی از جمله میزان فشرده‌سازی، تعداد فریم (تصویر های فیلم در یک ثانیه) و اندازه‌ی تصویرها بستگی دارد. امروزه دستگاه‌های DVR (مخفف دستگاه ضبط تصویر دیجیتال) قابلیت ذخیره‌سازی تصاویر در فرمت‌های مختلف را دارند. فیلم ضبط شده تا مدت زمان مشخصی نگهداری شده و پس از آن می‌توان آن را آرشیو کرده یا از روی دیسک پاک کرده تا فیلم جدید جایگزین آن شود. مقدار این زمان به نیاز سازمان مربوطه و دستگاه‌های ذخیره‌سازی استفاده شده مربوط است.

 

دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP)

نوع جدید و پیشرفته‌تری از دوربین مداربسته، دوربین‌های تحت شبکه هستند. تخمین زده می‌شود که برای اولین بار و در سال 2014 این دوربین‌ها توانستند فروش بیشتری نسبت به دوربین‌های آنالوگ داشته باشند. دوربین تحت شبکه از شبکه‌ی اینترنت که توسط اکثر شبکه‌های محلی (LAN) استفاده می‌شود، بهره می‌برد. همچنین کاربران می‌توانند در صورت لزوم تصویر این نوع دوربین مدار بسته را از طریق اینترنت منتقل کرده و از روی گوشی موبایل هوشمند خود، از هر جایی که دسترسی به اینترنت دارند به صورت زنده مشاهده کنند. در استفاده‌ی حرفه‌ای و در امنیت زیرساخت‌ها از یک شبکه خصوصی یا VPN نیز استفاده می‌شود. دوربین تحت شبکه جزئی از اینترنت اشیاء (IoT) محسوب شده و از بسیاری از مزایای آن بهره‌مند است. همچنین مخاطرات امنیتی مانند سایر دستگاه‌های تحت شبکه نیز در استفاده از دوربین تحت شبکه وجود دارد.

دوربین مدار بسته تحت شبکه نیز مانند دوربین مداربسته آنالوگ، بیشتر در سیستم‌های امنیتی و به منظور نظارت تصویری مورد استفاده قرار می‌گیرد. به هر حال و بر خلاف آن‌ها، نیاز به یک دستگاه ذخیره‌سازی محلی نداشته و دسترسی به یک شبکه محلی کفایت می‌کند. بعضی از این دوربین‌ها از یک دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه (NVR) مرکزی برای ذخیره‌سازی تصاویر و ایجاد هشدار استفاده می‌کنند، در حالی که سایر دوربین های تحت شبکه می‌توانند بدون یک دستگاه مرکزی، تصاویر را مستقیما بر روی یک شبکه محلی یا از راه دور، ضبط کنند. اولین دوربین تحت شبکه توسط شرکت سوئدی اکسیس در سال 1996 معرفی شد.

 

شبکه‌ی دوربین مدار بسته

دوربین های پرشمار در شهرهای بزرگ امروزه می‌توانند با سایر دوربین های نصب شده در شهر توسط افراد دیگر، شبکه‌ی گسترده‌ای از سیستم نظارت تصویری را تشکیل دهند. به طور مثال در کلان‌شهر شیکاگوی آمریکا، از شبکه‌ای از دوربین مدار بسته استفاده می‌کند، به طوری که دوربین های نصب شده توسط دولت با دوربین های خصوصی که در مقابل خانه‌ها، مغازه‌ها، رستوران‌ها و حتی در اتوبوس‌ها نصب شده‌اند ترکیب شده‌اند. در نتیجه شبکه‌ی گسترده‌ای از حدود پانزده هزار دوربین مداربسته به وجود آمده است. هر شخص نیز می‌تواند تصاویر دوربین خود را با محل فیلمبرداری در اختیار این شبکه قرار دهد. در صورت بروز هرگونه مخاطره‌ی امنیتی، سیستم می‌تواند به سرعت به تصاویر زنده از آن محل دسترسی داشته و برای اقدامات پیشگیرانه تلاش کند.

 

دوربین مدار بسته بی‌سیم (Wireless)

دوربین مدار بسته بی‌سیم نوع جدیدتری از دوربین تحت شبکه یا IP است، به طوری که می‌تواند تصاویر را به صورت سیگنالی به گیرنده‌ی بی‌سیم ارسال کند. اکثر دوربین های بی‌سیم حداقل به یک کابل جهت تغذیه و رسیدن برق نیاز دارند و لفظ «بی‌سیم» مربوط به کابل‌های مربوط به انتقال تصاویر و صدا می‌شود. هرچند بعضی از این دوربین های مدار بسته توسط باتری تغذیه شده و نیازی به سیم تغذیه هم ندارند. امروزه به دلیل قیمت پایین و نصب آسان، استفاده از دوربین بی‌سیم در استفاده‌های جزئی و کوچک گسترش یافته است. به هر جهت، دوربین های بی‌سیم به اندازه دوربین های عادی قابل اعتماد نیستند. در دوربین های بی‌سیم اولیه از تکنولوژی آنالوگ استفاده می‌شد، در حالی که در دوربین‌های بی‌سیم جدید با استفاده از تکنولوژی دیجیتال، کیفیت تصویر، جلوگیری از مداخلات ناخواسته و همچنین امنیت تصاویر بهبود یافته است.

دوربین مار بسته

 

قابلیت دید در شب (Night-Vision)

این قابلیت به معنای قابلیت ضبط تصاویر در نور کم است. از آن‌جایی که در بسیاری از موارد دوربین های مدار بسته در مکان‌های تاریک و خلوت، و همچنین در شب و به هنگام تعطیلی استفاده می‌شوند، قابلیت دید در شب برای این دوربین‌ها قابلیتی ضروریست. بینایی چشم انسان به طیف نور مرئی محدود می‌شود و توانایی دیدن امواج فروسرخ و فرابنفش را ندارد. در بعضی از جانوران مانند میگو این طیف گسترده‌تر بوده و قابلیت تشخیص امواج فروسرخ و فرابنفش نیز وجود دارد. قابلیت دید در شب در دوربین مدار بسته نیز به همین معناست، دوربین دید در شب با تشخیص اشعه‌ی فروسرخ (تصویرسازی گرمایی) و بهبود تصاویر می‌تواند در تاریکی تصاویر واضحی ضبط کند.

 

تشخیص حرارت

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، لنز دوربین‌ها با استفاده از اشعه IR به جای نور مرئی (ترموگرافی)، قادر به تشخیص حرارت محیط و تشکیل تصاویر بر اساس آن بوده است. با استفاده از این تکنولوژی در دوربین های مدار بسته، دوربین های ترمال (Thermal) به وجود آمده‌اند از این قابلیت برای تشخیص مخاطرات احتمالی و همچنین تشخیص حضور افراد و وسایل نقلیه در ساختمان‌ها در هنگام انجام عملیات امنیتی یا نجات استفاده می‌شود. دوربین ترمال می‌تواند در شرایط بد آب و هوایی و با دید ناکافی نیز حضور موجودات زنده را تا فاصله‌ی خوبی پیش‌بینی کند، به همین جهت در اماکنی که نیاز به کنترل امنیتی شدید دارند کاربرد دارد. از جمله کاربرد‌های این قابلیت می‌توان به تشخیص دمای محیط صنعتی و پیشگیری از خطر، پیش‌بینی حضور افراد و همچنین تشخیص درجه حرارت بدن و تشخیص بیماری (مانند تشخیص تب از علائم بیماری کرونا ویروس جدید COVID-19) اشاره کرد.

استفاده از دوربین مداربسته ترمال با توجه به قیمت بالا، رزولوشن پایین و کاربری خاص آن، در مصارف عادی و خانگی بسیار محدود است و کاربرد آن بیشتر به مصارف صنعتی و امنیتی مربوط می‌شود. تصویری که دوربین ترمال تشکیل می‌دهد از اشعه‌های فروسرخ (Infrared) تشکیل می‌شود که نسبت به نور مرئی طول موج بلندتری داشته و در حالت عادی با چشم انسان قابل دیدن نیست. بنابراین تصویر وضوح عادی را نداشته و قابل استفاده برای شناسایی افراد نمی‌باشد؛ چرا که تصویر صرفا از روی درجه حرارت سطح بدن تشکیل شده است.

دزدگیر

از دیگر پیشرفت‌های امنیتی در زمینه نظارت تصویری، ساخت دزدگیر اماکن است. دزدگیر اماکن امروزه انواع مختلفی داشته و در مدل‌های بی‌سیم و باسیم موجود است. اساس کار دزدگیر به این صورت است که در هنگام خالی بودن مکان مورد نظر روشن می‌شود و در صورت تشخیص حرکت فعال شده و با فرد مسئول، صاحب محل یا پلیس تماس برقرار می‌کند. در کنار دزدگیر می‌توان از دوربین نیز استفاده کرد تا هم بتوان تصویر زنده از محل را سریعا و از راه دور بررسی کرد، و همچنین جهت شناسایی و دستگیری فرد خاطی، از تصاویر بهره برد. دوربین‌های مدار بسته‌ای نیز وجود دارند که می‌توانند در صورت تشخیص حرکت فعال شده و اقدام به تماس و فیلمبرداری کنند.

 

کلام آخر

می‌توان گفت با وجود پیشرفت‌های روزافزون سیستم نظارت ویدئویی، دوربین های مدار بسته به یک بخش حیاتی از پروژه‌های عمرانی در دنیای امروز تبدیل شده‌اند. استفاده از این سیستم‌ها علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف منابع و نیروی انسانی، کیفیتی مثال زدنی و کاربری‌هایی غیر قابل جایگزین به ارمغان آورده است. استفاده‌ی گسترده از دوربین‌های مدار بسته توسط تمامی دولت‌ا در سراسر جهان و همچنین در انواع ساختمان‌های تجاری و مسکونی، گواهی بر این مسئله است. به همین دلیل انواع متنوعی از دوربین مدار بسته با قابلیت‌های مختلف به وجود آمده است. دوربین‌های بدون سیم، تحت شبکه، دید در شب، حساس به حرکت، حرارت‌سنج و ضد رطوبت از جمله امکاناتی است که برای رفع نیاز خاص مشتریان ارائه می‌شوند.

بیشتر بخوانید :  دوربین مدار بسته   ، دوربین مداربسته اصفهان،   دوربین مداربسته شیراز  ،  دوربین مداربسته برای منزل



:: بازدید از این مطلب : 191
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 آذر 1399 | نظرات ()