دوربین های مداربسته امروز به یکی از مهمترین ابزار زندگی ما تبدیل شده اند. کاربردهای امنیتی و همچنین مدیریتی این دوربین ها در سطح شهر کاملا مشهود است و البته شرکت ها و اماکن خصوصی نیز برای بالا بردن امنیت محل سکونت و کسب و کار خود از این سیستم ها استفاده می کنند. مشکلی که بسیاری از دوربین های مداربسته قدیمی دارند این است که تنها تصاویر را ضبط می کنند و از این جهت حتی کیفیت تصاویر نیز گاهی به شدت پایین است. امروز بسیاری از کمپانی های بزرگ دنیا دوربین های مداربسته نسل جدید با قابلیت های ضبط صدا را نیز تولید می کنند. دو مشکل اساسی در تولید گسترده و استفاده از این نوع دوربین ها وجود دارد یکی افزایش هزینه های نصب این دوربین ها خصوصا در مکان هایی که وسعت بسیار زیادی دارند و دومین موضوع مشکلات حقوقی نصب دوربین مداربسته با قابلیت ضبط صدا در مکان های مختلف است. ضبط صدا در دوربین مداربسته در انواع مختلف دوربین های مداربسته اعمال می شود، در ادامه به قابلیت ضبط صدا در انواع دوربین های مداربسته می پردازیم.
ضبط صدا در دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)
یک میکروفون به صورتی پیش فرض جهت شنود صدا در دوربین های تحت شبکه یا IP تعبیه شده است. با تهیه این نوع دوربین های مداربسته و فعال نمودن قابلیت صدا در آن ها علاوه بر مشاهده تصاویر، صدای محیط اطراف را هم در اختیار داشته باشید. به عبارتی در این نوع دوربین مداربسته،یک پورت تغذیه POE برای انتقال داده ها و تامین برق دوربین وجود دارد و یک پورت دیگری هم برای اتصال میکروفون وجود دارد که برق مورد نیاز میکروفون را تامین می کند. پس از اتصال میکروفون به منبع تغذیه می توانید با مراجعه به تنظیمات دوربین IP و Enable نمودن Audio، ویژگی ضبط صدا را فعال کنید.
در اغلب دوربین های تحت شبکه، صدا به وسیله میکروفون های تعبیه شده در داخل دوربین مداربسته دریافت و به دستگاه ضبط کننده (NVR) منتقل می شود و سعی شده است تا از اتصال میکروفون جداگانه به دستگاه پرهیز شود. البته دستگاه های NVR و حتی XVR هایی موجود می باشند که با قابلیت پشتیبانی از میکروفون جداگانه، امکان شنود صدا را برای مصرف کنندگان تدارک دیده اند. پس شما با این دستگاه ها نیز می توانید به سیستم دوربین مداربسته آنالوگ خود میکروفون اضافه کنید اما یادتان باشد که این کار مشکلات قانونی دارد و در نتیجه نباید در هر مکانی از چنین ابزاری استفاده کنید.
ضبط صدا در دوبین مداربسته آنالوگ (AHD)
تکنولوژی آنالوگ به عنوان یکی از ساده ترین تکنولوژی ها در سیستم های نظارتی به شمار رفته و پشتیبانی مستقیم از قابلیت ضبط صدا در این نوع دوربین ها، به میزان بسیار اندکی مشاهده شده است. از این رو وظیفه ضبط صدا در دوربین مدار بسته آنالوگ، اغلب به عهده ضبط کننده های تصویر آنان یعنی DVR و یا XVR ها می باشد. شما به راحتی می توانید به واسطه استفاده از دوربین مداربسته AHD و یک ضبط کننده ای که از ورودی های صدا پشتیبانی کند، از قابلیت ضبط صدا بهره ببرید. به طور مثال ممکن است در یک مدل دستگاه دی وی آر 6 کاناله (پشتیبانی از 6 دوربین مداربسته)، از 6 پورت ورودی صدا استفاده شده باشد که با اتصال میکروفون هایی جداگانه در کنار دوربین مدار بسته (که بایستی سیمی مجزا همانند سیم دوربین مداربسته کشیده شود)، از قابلیت ضبط صدا بهره ببرید.
میکروفون هایی که در جهت ثبت و ضبط صدا در سیستم های نظارتی ارائه شده اند دارای مدل های مختلف و متنوعی می باشند که ساده ترین آن ها تنها از یک میکروفون خالی بهره می برند. میکروفون های پیشرفته تری نیز در بازار موجود می باشند که قابلیت تنظیم و کنترل شدت صدا را فراهم آورده اند.
بیشتر بخوانید: هایک ویژن نصب دوربین مداربسته تی وی تی قیمت دوربین مداربسته
کیفیت ضبط صدا و مدت زمانی که دوربین ها صدا را ضبط می کنند
مدت زمان ضبط صدا در دوربین های مداربسته و همچنین نحوه کنترل تنظیمات قابلیت ضبط صدا متفاوت است. به عبارتی این قابلیت به دوربین مداربسته Turbo HD و تنظیمات این دستگاه مربوط می شود. در حال حاضر دوربین های مدرنی وجود دارند که قابلیت ایجاد وقفه در ضبط صدا را نیز ایجاد کرده اند و در نتیجه می توان چنین گفت که مدت زمان و نحوه ضبط صدا در سیستم های نظارت تصویری و دوربین های مداربسته به تنظیمات هر دستگاه بستگی دارد.
در خصوص کیفیت صدای ضبط شده توسط سیستم های دوربین مداربسته یک اصل کلی وجود دارد، هرچه سیستم های شما به روز تر باشد قدرت و کیفیت ضبط صدای سیستم نظارت تصویری شما نیز بهتر می شود. البته به یاد داشته باشید که استفاده از این دوربین ها در مناطق شلوغ شما را دچار مشکل و سردرگمی در تشخیص صدای افراد می کند و در نتیجه بهتر است از این دوربین ها در مکان های کم سر و صدا استفاده شود و در جایی که ضرورت دارد از این دوربین ها بهره برداری کنید. شایان ذکر است که فاصله دوربین با فرد مورد نظر در کیفیت ضبط صدا می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. به طور معمول اگر افراد با دوربین مدار بسته به میزان کمتر از 6 متر فاصله داشته باشند (به شرط وجود محیطی آرام)، دوربین می تواند به خوبی صدا را ثبت و ضبط نماید.
قوانین ضبط صدا در دوربین مدار بسته
قوانین وضع شده در خصوص دوربین های مداربسته در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. برای مثال در حوزه اتحادیه اروپا قوانین بسیاری برای استفاده همزمان از تکنولوژی و حفظ حریم خصوصی افراد وضع شده است اما چنین قوانینی در شرق آسیا، چین و حتی آمریکا کاملا متفاوت است. در ایران نیز قوانینی در جهت نحوه استفاده از تکنولوژی های جدید مانند ضبط صدا در دوربین های مداربسته تصویب شده است اما این قوانین نواقصی دارد و در برخی موارد نیاز گسترش دارد. به هر حال این تکنولوژی می تواند حریم خصوصی افراد را نقض کند و در نتیجه استفاده از دوربین های مداربسته با قابلیت ضبط صدا نیاز بای با آگاهی کامل افراد محیطی باشد که این دوربین ها در آن نصب می شود. بنابراین به منظور شنود و ضبط صدا و نصب چنین دوربین هایی در مکانی خاص باید دلایل مستحکم قانونی داشته باشید تا در محاکم قضایی با مشکل روبرو نشوید.
:: بازدید از این مطلب : 387
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0